BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kritik görüşmeye hazırlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'ta temaslarına bugün başlıyor.

Abone ol

Erdoğan'ın Amerikan Başkanı Barack Obama ile görüşmesi saat 23:30'da gerçekleşecek. Masada birbirinden önemli konular yer alıyor.

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile TSİ 07.20'de New York'a geldi. Erdoğan'ı JFK Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bazı milletvekilleri ve bürokratlar da ABD'ye geldi.

GÜNDEMDE NELER VAR?

İsrail ile süren gerilim, Birleşmiş Milletler'nin Mavi Marmara raporu, Filistin'in devlet olarak tanınma girişimi, Terörle mücadele, Arap baharı, Somali... Erdoğan-Obama görüşmesinde çözüm bekleyen kritik konular masada olacak.Clinton'ın Davutoğlu'na verdiği "Türkiye İsrail'e kapıyı açık tutmalı" mesajının akabinde gerçekleşecek Obama-Erdoğan görüşmesinin seyri ilişkileri şekillendirecek.

Başbakan Erdoğan görüşmede Filistin'in devlet olarak tanınma girişimini de gündeme getirecek ve Obama'ya iki devletli yapının daha önce Amerika tarafından da savunulduğunu hatırlatacak.

Erdoğan Obama'ya ayrıca BM raporuna tepkisini, Arap baharı yaşayan ülkelerin durumunu ve Suriye konusunda Türkiye'nin tezlerini aktaracak.

Başbakan Obama ile görüşmesi sonrası Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na da hitap edecek.

Erdoğan'dan bir gün sonra da Mahmud Abbas'da Filistin'in devlet olarak tanınması talebiyle Genel Kurulda konuşacak.

Şimdilik 193 ülkenin 130'dan fazlası Filistin'e destek veriyor. Amaç bu sayıyı arttırmak.