BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Konya için Dügen dedi

Erdoğan, Konya il başkanlığı için mevcut adaylarla görüştü. Erdoğan'ın son kararı mevcut il başkanı Dügen oldu.

Abone ol

17 Temmuz'da yapılacak AK Parti il kongresinde mevcut il başkanı Faruk Dügen'in yendien aday olacağı öğrenildi. Daha önce AK Parti Genel Merkez'in il başkan adayı olarak MÜSİAD eski Başkanı Selçuk Öztürk'ü belirlediği mevcut il başkanı Faruk Dügen tarafından da doğrulanmıştı.

Milletvekillerinin ortak adayı olarak belirlenen Selçuk Öztürk'ün kendi talebi olmamasına rağmen, ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taşınmıştı. Genel Merkez de mevcut il başkanı faruk Dügen'i Ankara'ya davet ederek kararını açıklamıştı.

Konya AK Parti eski İl Başkanı Mustafa Çevik, AK Parti il başkanlığına aday olduğunu açıkladığı basın toplantısında, Faruk Dügen de Mustafa Çevik adına adaylıktan çekildiğini söylemişti.

Konya Milletvekilleri ve merkez ilçe başkanlarıyla yeniden bir görüşme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merkez ilçe başkanlarıyla milletvekillerinin aday tercihlerinin örtüşmediğini gördü. Hepsinden 3 isim yazmasını istedi. Selçuk Öztürk, Faruk Dügen ve Mustafa Çevik isimleri sıralamada yer aldı.

13 Temmuz Pazartesi günü, belirlenen 3 isimle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurmaylarıyla birlikte aldığı kararda, Konya İl Başkan adayının mevcut il başkanı Faruk Dügen olduğu öğrenildi.

Kaynak: Siyasetedevam.com