BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  POLİTİKA

Toptan yeniden aday olacak mı?

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın görev süresi sona eriyor. Peki Toptan yeniden aday olacak mı? İşte yanıtı;

Abone ol

Görev süresi ağustos ayında biten TBMM Başkanı Köksal Toptan yeniden aday olacak mı? Gözler bu soru için Toptan'a çevrilmişti ama o, yanıt için AKP Genel Merkezi'ni adres gösterdi. Köksal Toptan iki yıllık görev süresini de değerlendirdi: "Keşke dediğim anlar olmuştu."

Meclis Başkanı Köksal Toptan ne olduğunu söylemedi, gazetecilere de "sormayın" dedi. Görev süresinin bitmesine kısa bir süre kala "keşkelerim var" demekle yetindi.

Meclis Başkanı Toptan, kameraların karşısına Meclis'te bir yılı değerlendirmek için geçti. Ama gündemde onun biten görev süresi ve aday olup olmayacağı vardı.

Toptan bu soru için AKP Genel Merkezi'ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı adres gösterdi.

"Bu tür önemli kararları parti yönetimi ve liderleriyle görüşüp sonuca bağlamak ve parti kararını beklemek durumundayım" diyen Toptan, Meclis'in kendi başkanlığındaki çalışmalarına da değindi.

Toptan'ın verdiği bilgilere göre Genel Kurul 583 saat çalıştı 117 kanun çıkardı. Bir yılda yasama dokunulmazlığı kaldırılması talebiyle tam 194 tezkere Meclis'e ulaştı.

Sadece çıkan yasalar değil, getirilen yasaklar da Toptan'ın gündemindeydi. Meclis Başkanı, sigara yasağını ilk uygulayanlar arasında Meclis'in olduğunu hatırlattı ve milletvekillerine mesaj verdi.