BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Çinli temsilci ile görüştü

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çin'in Sincan Özerk Bölgesindeki olaylarla ilgili olarak Çin'in Özel Temsilci olarak gönderdiği Çin'in eski Ankara Büyükelçisi Aiquo Song ile görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çin'in Sincan Özerk Bölgesindeki olaylarla ilgili olarak Çin'in Özel Temsilci olarak gönderdiği Çin'in eski Ankara Büyükelçisi Aiquo Song ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi ile dünkü telefon görüşmesinin ardından, eski Ankara Büyükelçisi Aiquo, özel temsilci sıfatıyla Ankara'ya geldi.

Çok iyi Türkçe konuşan özel temsilcinin Davutoğlu ile görüşmesinde, Çin'in Türkiye'ye verdiği önemi bir kez daha dile getirdiği, ikili ilişkileri stratejik olarak gördüklerini ifade ettiği öğrenildi.

Davutoğlu'nun da ilişkilere verdiği önemi tekrarlarken, Türkiye'nin Sincan'daki olaylarla ilgili hassasiyetini ve beklentilerini bir kez daha aktardığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Türk basın mensuplarının, olayların vuku bulduğu yerlerin gezilmesi amacıyla Çin'e davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Görüşmede Çin'in Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong'un da bulunduğu öğrenildi.