BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.447,78
HABER /  POLİTİKA

AKP ile MHPnin başkanlık kavgası

AK Parti ile MHP arasında biri Isparta diğeri ise Şarkikarağaç'taki belediye başkanlığı için dava kavgası yaşanıyor.

Abone ol

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, daha önceki belediye başkanlığı döneminden kalan dosyasının Yargıtay'ca onanıp görevinden düşeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığı bildirildi.

MHP Isparta İl Başkanı Mustafa Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, ''Günaydın'ın, Yargıtay'ca onanmış bir cezası bulunmuyor'' dedi.

Bu haberin MHP Genel Merkezi'ne dek ulaştığını ve kendisine haberlerin nasıl ortaya çıktığının sorulduğunu vurgulayan Şimşek, Günaydın'ın, kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmeyeceğini söyledi.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı AK Partili Mevlüt Özdemir ile ilgili böyle bir olayın olduğunu savunan Şimşek, şöyle konuştu:

''29 Mart'ta Şarkikaraağaç'ta 18 oy farkla seçimi kazanmıştık. Ancak AK Partililer'in itirazıyla konu YSK'ya kadar gitti ve seçimler iptal edildi. Gerekçe olarak 2 askerin oy kullanmasını gösterdiler. Bu iki askeri nasıl tespit ettiler onu da bilemiyoruz.

Mevlüt Özdemir'in sahte para bulundurmaktan aldığı ceza Yargıtay'a intikal etmişti. İktidarın gücüyle sümen altı yapılmış bu dosya Yargıtay tarafından onaylandı. Belediye başkanlarının düştüğü bu durumdan tedirgin olan AK Partililer, bu gelişmeyi gölgede bırakmak için 'Günaydın'ın ceza dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. Başkanlığı düşecek' diye balon haber çıkardılar.''

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ''Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'' dedi. Günaydın, ''Benim böyle boş şeylerle uğraşacak vaktim yok. Bazı insanlar yalan haber üretmeye çok meraklılar. Başarılı olan insanların da önünü kesmeye çalışıyorlar. Ben şu anda belediye binasındayım ve çalışmalarımı yürütüyorum. Bu tür haberler benim çalışma şevkimi daha da artırıyor. Dedikodularla uğraşmıyorum'' diye konuşt.

ŞARKİKARAAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir ise Şimşek'in iddialarına ilişkin, ''10 yıl önce bir alacağından dolayı kendisine verilen sahte para meselesi olduğunu ve bundan dolayı görülmekte olan bir davanın bulunduğunu'' söyledi.

Davanın henüz kesinleşmediğini belirten Özdemir, ''Hala görevimin başındayım. Böyle bir durum şu anda söz konusu değil. Henüz kesinleşmiş bir dava sonucu yok'' dedi.