BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan konuştu 25 ülke dinledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması merakla bekleniyordu. O konuşma tam 25 ülkede canlı yayınlandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma, 25 yabancı televizyon kanalından canlı yayımlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yüklendiği grup konuşması, yabancı basın tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Erdoğan'ın konuşması, ilk tespitlere göre 25 yabancı televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı nedeniyle İsrail'e yönelik merakla beklenen açıklamaları, yerli ve yabancı basın tarafından yoğun bir ilgiyle izlenerek, kamuoyuna aktarıldı. Grup toplantısının yapıldığı salona ilk kez, simültane çeviri için yabancı basın tarafından tercümanlar getirildi. Salonda İngilizce ve Arapça'ya çevrilen konuşmanın diğer ülkelerde yayınlanması sırasında da farklı dillere tercüme edildiği bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın TBMM'deki grup konuşması, CNN, BBC, El Jezire, Euronews, El Alem başta olmak üzere ilk tespitlere göre 25 yabancı televizyon kanalı tarafından kısmen ya da tamamen canlı olarak yayınlandı. Erdoğan'ın konuşmasının tamamı 18 Türk televizyon kanalı tarafından da canlı olarak yayınlandı.