BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan komisyona talimat veriyor!

Başbakan Erdoğan'ın "kuvvetler ayrılığı"ndan şikayetçi olması, demokrasi mücadelesinin önünde engel olarak görülüyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Başbakan Erdoğan Konya'da yaptığı konuşma sırasından "kuvvetler ayrılığı"ndan şikayet edince, muhalefetten de tepki gecikmedi.

Başbakan Konya'da şunları söylemişti:

"Sistem düzgün kurulmamış, sistemde yaşadığımız sıkıntılar var. Düzgün kurulmadığı içindir ki umulmadık yerde, umulmadık şekilde bakıyorsunuz bürokrasi karşınıza dikiliyor, bürokratik oligarşi karşınıza dikiliyor, umulmadık yerde yargıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yasama, yürütme, yargının bu ülkede öncelikle bu milletin menfaatini düşünmesi lazım ve ardından da bu devletin menfaatini düşünmesi lazım. Eğer biz güçlü hale geleceksek böyle güçlü hale gelebiliriz.

Şu anda bizim, bu fakirin 6 yıldır üzerinde ısrarla durduğu şehir hastaneleri projesi vardır. Biz, bu şehir hastaneleri projemizi ne yazık ki bürokratik oligarşi ve yargı sebebiyle hala hayata geçiremedik. Dışarıdan bakanlar da zannediyor ki ’işte 326 tane milletvekiliniz var, 326 milletvekiliyle gene mi bahane’ diyorlar, ama işte bu kuvvetler ayrığı denilen olay var ya o geliyor sizin önünüze bir engel olarak dikiliyor. Diyor ki ’senin de bir oylama sahan var."

ALTAN TAN'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADNAN KESKİN İNTERNETHABER'E KONUŞTU

Konuyla ilgili İnternethaber'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakanın amacının tek adam olmak olduğunu vurguladı. Keskin'e göre Erdoğan'ın amacı diktatör bir yönetici olmak. İşte Keskin'in Başbakan'ın Konya'da yaptığı konuşmaya ilişkin sözleri:

AMAÇ DİKTAÖRLÜK

"Başbakan kuvvetler ayrılığından şikayetçi değil, diktatörlüğünün önünde kuvvetler ayrılığını engel gördüğü için, parlamentoyu da işlevsiz hale getirerek kendi diktatörlüğünü pekiştirmeye çalışıyor. O nedenle sisteme saldırıyor, toplumun dikkatini başka yönlere çekmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan, iş başına geldiği günden beri kökenindeki inancın da gereği olarak, diktatörlük peşinde."

KOMİSYONA TALİMAT VERİYOR

"Burada en çirkin, en ayıp olan şey şu, bir taraftan Anayasa Komisyonunda görüşmeler devam ediyor, orada uzlaşma esasına dayalı bir çalışma yöntemi uygulanırken, Başbakan çıkıyor, komisyona talimat verir gibi, komisyondaki üyelerine bu olmazsa anlaşmayın diye bir yandan da onlara demeç veriyor. Anayasa görüşmelerinden kaçmak için fırsat arıyor, masayı terkedecek, onun zeminini hazırlıyor."

BAŞBAKAN TUTARSIZ

"Her konuda olduğu gibi, ikircikli, tutarsız, çelişkil içerisinde bir yaklaşım sergileyen bir Tayyip Erdoğan. Onun istediği tam bir diktatörlük. İstedileri içerisinde, meclisi feshetme yetkisi, karar verme-çıkarma yetkisi gibi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir Başkanlık sistemi yok, bu tamamıyla diktatörlük istiyor."