BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Başbakan ne istediğini bilmiyor!

Başbakan'ın "kuvvetler ayrılığı"ndan şikayeti muhalefetten tepki görmeye devam ediyor. BDP'li Altan Tan İnternethaber'e bu konudaki görüşlerini anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Muhalefet Başbakan'ın Konya'daki konuşmasının demokrasiye aykırı olduğunu, Başbakanın isteklerinin sınırı olmadığının altının çizmeye devam ediyor. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakanın padişahlık özlemi içinde olduğunu söyledi.

İşte Altan Tan'ın İnternethaber.com'a yaptığı açıklamalar.

BAŞBAKAN NE İSTİYOR

" Biz başından beri Başbakana şunu soruyoruz;
"Sen bu Başkanlığı padişah olmak için mi istiyorsun, yoksa Türkiye'nin daha iyi yönetilebilmesi için mi?" Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi için istiyorsan, ki bütün dünyada Başkanlık Sistemi bir bütündür, burada bölgesel yönetim vardır, eyalet sistemi vardır, otonomi vardır, federasyon vardır. Topyekün merkezin ve taşranın yetkilerini belirleyecek bir projeyle ortaya çık. Ayrıca parlamentonun pozisyonu ne olacaktır, bunu içinde bir senato olacak mıdırı, ABD'deki gibi. Böyle bir projeyle ortaya çık ki, bunu tartışalım. Ama mesele sadece senin padişahlığın ise bilemem."

BİRGÜN CÜNEYT ARKIN, BİR GÜN EROL TAŞ

Bülent Arınç'ın "Ben de olsam dağa çıkardım sözlerini de eleştiren Altan Tan, "Bülent Arınç kaplıcalara gitsin dinlensin" dedi.

" Bülent Arınç'ın ne dediği belli değil. Bir gün Erol Taş oluyor, bir gün Cüneyt Arkın oluyor. Bence Bursa'daki kaplıcalara gidip doğru düzgün bir dinlensin, kendine gelsin. Kürt meselesiyle ilgili ne düşünüyor, nasıl bir proje tasarlıyor, kendi fikri bir netleşsin, sonra oturup konuşalım."