BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mursi'nin Anayasası'na dansözlü tepki!

Dansöz Sema El Masri, youtube'de yayınladığı video ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Muhammet Mursiyi protesto etti.

Abone ol

Mısır'da uzun süren bir krizin ardından geçen ay Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin atadığı Başsavcı Talat İbrahim Abdallah, hâkim ve savcılardan gördüğü baskı nedeniyle Yüksek Yargı Konseyi'ne istifasını sundu. Mursi, Abdallah'ı yetkilerini genişleten kararnamesiyle, Şubat 2011'de Mübarek karşıtı göstericilerin üzerine atlı ve develi çeteleri göndermekle suçlanan yetkililerin yeniden yargılanması amacıyla göreve getirmişti. Ancak bir önceki başsavcı Abdülmecid Mahmud'un görevden alındığı kararname büyük protestolara yol açmıştı.

YARGI PROTESTODA

Başsavcı Abdullah'ın göreve geliş şeklini protesto etmek üzere haftalardır grevde bulunan hâkim ve savcılar, son olarak önceki gün başkent Kahire'deki Yüksek Yargı Konseyi binasının önünde oturma eylemi düzenledi. Eyleme katılanlardan Başsavcı Yardımcısı Emir El Eyyubi, Başsavcı Abdullah görevini bırakana kadar protestoların süreceğini söyledi. Savcılık üyeleriyle bir toplantı yapan Abdullah, istifa kararı aldığını duyurdu.

Bu gelişme, anayasa referandumunun iki turu arasında Müslüman Kardeşler için tüm dengeleri değiştirdi. Abdallah'ın istifasının kabulü halinde savcıların Mursi tarafından atanan başka bir ismi kabul etmeyecekleri belirtiliyor.

MURSİYE DANSLI PROTESTO

Mursi'nin en keskin muhalifleri yalnızca savcılar değil. Müslüman Kardeşler'i daha önce de açıkça eleştiren dansöz Sema El Masri, bu kez yayınladığı videoda dans ederek Mursi'nin politikalarını şarkıyla eleştirdi. 15 aralıkta YouTube video paylaşım sitesine eklenen klip sadece üç günde 300 bin kere tıklandı.

MORSİ ANAYASAYA HAYIR

Elinde "OOO Morsi anayasaya hayır" yazılı bir pankart tutan El Masri şarkısında ise şöyle diyor: "Bir başsavcıyı bir diğeriyle değiştirdiler, ama ortalık hâlâ eskisi gibi kokuyor. Bir gecede anayasayı pişirdiler, sonra ceplerine koydular. Ve kadın ların haklarını ortadan kaldırdılar." El Masri videonun sonunda ise iktidarı "din tüccarı" ve "soyguncu" olmakla suçluyor; tam o sırada da, rol icabı dansöze gözdağı veren kaslı bir erkek beliriveriyor.