BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kitabı için toplatılma kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan Erdoğanname adlı şiir kitabının toplatılması istendi. Erdoğan'ın avukatı, yayınevine ihtarname gönderdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan "Erdoğanname" adlı şiir kitabının toplatılması talep edildi. Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan başvuruda, kitapta yer alan şiirlerin inanç ve kültür değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi.

Yayınevine gönderilen ihtarnamede, Türk hukuk düzeninin kişilik haklarına saldırıyı herhangi bir yöntemle sınırlandırmadığına işaret edilerek, bazen kişilik haklarına saldırının övgü ve takdir kılıfı altında da yapılabildiği belirtildi.

İNSAN ÜSTÜ VARLIK ÜSTÜ İDDİASI

Söz konusu şiir kitabıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yer yer insan üstü ve kutsal bir varlık algısı oluşturulmaya çalışıltığı kaydedilen ihtarnamede, bu durumun da itikadi açıdan sorun teşkil ettiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına açık bir saldırı olduğu bildirildi.

İhtarnamede, kitabın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı niteliğinde bir kısım şiirler içerdiğine dikkat çekilerek "Erdoğanname" isimli şiir kitabının yayından kaldırılması ve toplatılması, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağı belirtildi.