BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,37
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kadınları böyle ağlattı

Başbakan Erdoğan'ın başörtülü kadınların uğradığı mağduriyetleri anlatırken, salonda duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM grup toplantısında konuşması esnasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

"6 milyonun arasına sokulan başörtülü, başı açık ayrımı ve ayrımcılığını artık ortadan kaldırıyoruz. Benim başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de bundan sonra rahat rahat aynı yerde ve birlikte çalışmanın hazzına, mutluluğuna ereceklerdir" diyen Erdoğan, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasını tarihi bir adım olarak niteledi.

Karanlık bir dönemin sona erdiğini belirten Erdoğan, partisinin grup toplantısında başörtülü kadınların maruz kaldığı haksızlıkları duygusal bir biçimde açıkladı. İşte o anlarda salona hüzün çöktü. Erdoğan'ı izleyen kimi seyirciler gözyaşlarını tutamadı. İşte kadınları ağlatan Erdoğan'ın o sözleri:

HIÇKIRIKLARLA DÖKÜLEN GÖZYAŞLARI ELBETTE GERİ GELMEYECEK

"Elbette bırakılan ve bırakılmak zorunda kalınan o okulların kaybı telafi edilemeyecek. Elbette gurbette geçen yılların, vatan, sıla, aile hasretinin telafisi mümkün olmayacak. Üniversite kapılarında, ikna odalarında onurlarına dokunulan kızlarımızın yaraları elbette kapanmayacak. Hıçkırıklarla dökülen gözyaşları elbette geri gelmeyecek.

HÜCRELERDE TÜKETİLEN HAYATLAR

Mahkemelerde, gözaltılarda, hapishanelerde, hücrelerde tüketilen hayatlar elbette geri verilemeyecek. Titreyen elleriyle, gözlerinde damlalarla başlarındaki örtüyü çıkarmak zorunda kalan, itilen, kakılan, horlanan kız çocuklarının daha genç yaşta kırılan eğitim şevkleri elbette tamir edilemeyecek.

KALBİ AĞLAYAN KADINLARIN İÇ ÇEKMELERİ ELBETTE TELAFİ EDİLMEYECEK

Pencerenin kenarında okula, işe giden arkadaşını seyreden, kalbi ağlayan kadınların iç çekmeleri elbette telafi edilemeyecek. Ancak inaniyorum ki  bugün başlayan normalleşme, bugün başlayan yeni demokratik özgür süreç, hepimiz, milletimiz için bir teselli, gelecek nesilller için güvence olacaktır. Bizlere, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birine bugünleri gösteren rabbime hamd olsun. Bu demokratik  ve özgür neticeye ulaşmamızda katkısı olanlara, özellikle  bu insan hakkının yıllarca çileli  müadelesini  verenlere selam olsun. Rabbim Türkiye'ye böyle acılar yaşatmasın diyor, bu tarihi düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum."

basortu.20131008143442.jpg

erdogan.20131008145033.jpg