BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sarısülük’ü vuran polis...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuruyla ilgili, "Kendisi şu anda bağımsız mahkemeler önünde yargılanmaktadır...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuruyla ilgili, "Kendisi şu anda bağımsız mahkemeler önünde yargılanmaktadır. Elbette ki kendini savunacaktır. Ethem Sarısülük’ün acılarını paylaşıyorum. Baskı kurarak, birilerini tehdit ederek bu işin yürütülmesinin imkanı yoktur" dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’Hükümetten polise özel bir yetki paketinin geldiği’ iddialarına ilişkin sorusuna Güler, "Bu konuyla ilgili herhangi bir tasarı yok. Paket yok, üzerinde mutabakata varılmış bir tasarı taslağı dahi yok. Ancak mukayeseli hukuk alanında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ve dünya polisinde önleyeci yetkilerle ilgili bir araştırma vardı. Hangi ülkeler önleyici tedbir olarak hangi müesseleri uyguluyor. Bununla ilgili bir çalışmayı sanki tasarı şeklinde yapmışlar. Hırpalanabilecek bir paket arandı, bunu demokratikleşme paketinde bulunamayınca olmayan bir paket üzerinde görüyorum ki bazı köşe yazarları sanki böyle bir şey varmış gibi ve Demokratikleşme Paketi’nin hemen ardından sanki otoriter yetkiler geliyormuş gibi algılamışlar. Bu tamamen yanlıştır, böyle bir çalışma yoktur" cevabını verdi. Hükümetin önüne götürülmüş bir çalışmanın olmadığını söyleyen Güler, bu çalışmanın bir etüt çalışması ve bununla ilgili araştırmanın her zaman yapıldığını ifade etti. Güler, polisin önleyici yetkilerini daha etkin uygulayabilmesi için her zaman çalışmaların yapıldığına işaret etti.

ETHEM SARISÜLÜK’Ü VURDUĞU İDDİA EDİLEN POLİS MEMURU
’Ethem Sarısülük’ü vurduğu iddia edilen polis memurunun Şanlıurfa’da görev yaptığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bu arkadaşımız polis memuru, tutuklu değil. Dava sırasında kendisine yönelik hareketleri gördük. Elbette ki yargı bağımsızdır. Kendisi şu anda bağımsız mahkemeler önünde yargılanmaktadır. Elbette ki kendini savunacaktır. Ethem Sarısülük’ün acılarını paylaşıyorum. Baskı kurarak, birilerini tehdit ederek bu işin yürütülmesinin imkanı yoktur" diye konuştu.
(İHA)