BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.393,22
HABER /  DÜNYA

Hurma tezgahları süsledi

Milyonlarca hacı adayının akın ettiği Mekke-i Mükerreme’de hacı adaylarının oluşturduğu yoğunluğa paralel olarak sebze ve meyve halinde de y...

Abone ol

Milyonlarca hacı adayının akın ettiği Mekke-i Mükerreme’de hacı adaylarının oluşturduğu yoğunluğa paralel olarak sebze ve meyve halinde de yoğunluk başladı. Özellikle hurma tüccarları hacı adaylarının hediye olarak memleketlerine gönderdiği hurmaları satmak için çeşit çeşit hurma ile tezgahlarını süsledi.
Hurmanın Medine ile özdeşleşmesi nedeniyle, hacıların büyük çoğunluğu hurma alışverişini Medine’de yapmayı tercih ederken, Medine ziyaretini tamamlayan Hacı adayları ise Mekke Halinden alışveriş yapıyor.
Kilosu 15 Riyal ile 150 Riyal arasında değişen onlarca çeşit hurmadan hacı adayları bütçesine ve damak tatlarına göre hediyelik hurma alıyor. Hurma alışverişi dolayısıyla halde yoğunluk oluşurken, tezgahları süsleyen hurmalar göz kamaştırıyor. Pekmezinden ezmesinde bir çok çeşidi bulunan hurma satışları Arap Yarımadası’nda üreticisinden tüccarına, hamalından tezgahtarına kadar pek çok kişiye ekmek kapısı oluyor.
(İHA)