BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: İmralı ile görüşme var!

Başbakan Erdoğan, İmralı ile görüşmelerin olduğunu söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu sıralarda halen görüşme var mı? Devam ediyor mu görüşme'' sorusu üzerine de ''Halen var. Tabii çünkü netice almamız lazım. Biz, bu ışığı görebiliyorsak, o adımı atmaya devam ederiz, baktık ki artık ışık yok, orada keseriz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmaları TRT'deki canlı yayında değerlendirdi.

İsmet Berkan'ın Uludere ile ilgili sorusunu da cevaplayan Erdoğan, mahkeme süreçlerinin devam ettiğini söyleyerek, Uludere olayının bilinçli olarak gündemde tutulmaya çalışıldığını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:

“Biri sivil diğeri askeri mahkeme süreci çalıştırıyor. Bu konuda Meclis’te kurulan komisyonda raporunu bir iki hafta içinde hazırlayacak. Bunu göreceğiz. Bu konuda devletin üst yetkilileri olarak üzüntülerimizi belirttik. Bakın bir yıl oldu. Bunu sürekli gündemde tutanlar var. Ama Başbağları, Bingöl’ü, Hantepe’yi, Gaziantep’i kimse gündemde tutulmuyor. Niye bunları kimse gündemde tutulmuyor? Kaldı ki burası hassas bir bölge. Burada askere ve hükümete vurmaya çalışıyorlar. Görüntüler çok belirgin değil, burada bir hata olabilir. Ama daha önceki terör saldırılarıyla ilgili ihmal tartışmalarından dolayı askerde belli bir hassasiyet var. ... Burada kasta mahsus bir şeyi asla düşünmüyorum. Burada bir hata olabilir. Uluderelilere ‘örgütlerin oyununa lütfen gelmeyin’ diyorum. Onların malzemesi olmayın. Şu anda yargı mekanizması çalışıyor. Onun sonucunu beklemeliyiz." 

MİT MÜSTEŞARI FİDAN'IN İFADEYE ÇAĞRILMASI

Başbakan Erdoğan, ''MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın savcı tarafından ifadeye çağrılması, bir cemaat ile AK Parti'nin mücadele içerisinde olduğu'' iddialarının anımsatılması üzerine, ''Buna gülerim. Tabii biz de bunları doğrusu özellikle yazılı ve görsel medyadan öğreniyoruz, buna da üzülüyoruz. Zaman zaman da tabii ciddi manada yaralıyor, hatta zaman zaman bazı arkadaşlarım inanmaya da başlıyor. Diyoruz; 'Aman ha. Çünkü böyle bir şeye inanmaya başladığınız anda biz kaybederiz. Böyle bir şey olamaz.' Olayımız bizim bu ülkede hizmettir'' dedi.

Fidan'ın, en yakım mesai ve çalışma arkadaşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Burada en yakın mesai arkadaşım, çalışma arkadaşıma karşı yapılmış olan bu olayı kim, hangi niyetle yapmış, nasıl yapmış onu bilemem ama bir başbakan olarak bana düşen görev; arkadaşımla ilgili bu adımı, yanlış adımı önlemek, engellemektir. Grubumuz olarak çalıştık ve bu engellendi, önlendi'' ifadesini kullandı.

Yapılanların sadece Fidan'a karşı değil, onun mesai arkadaşlarına da karşı olduğuna değinin Başbakan Erdoğan, ''Bu dünyada her halde eşi, benzeri olmamış bir olaydır. Yani bir istihbarat örgütü kendi görev alanıyla alakalı bir adım atacak ve attığı bu adım sebebiyle de mahkumiyeti istenecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, ''Bunu bir vesayetçilik çabası olarak mı değerlendirdiniz?'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Tabii bu çok ciddi bir yargı vesayetiydi, buna 'evet' demek mümkün değil. Biz, yargıda bu vesayeti istemeyiz, bizde de bu vesayeti istemeyiz. Böyle bir şey olamaz. Vesayetçiliği ortadan kaldırmadığımız sürece de bir yere varamayız ama şu anda siz irade koyarsınız, bazı mahfiller de kalkar derler ki 'bunlar da vesayet.' Biz, sadece görevimizi yapıyoruz, bunu yapmamız lazım. O süre içerisinde bizim derdimiz ne? Ülkede terörle mücadelede bir yere varmak, terörle mücadelede bir yere varmak isterken de burada şahsım risk alıyorum ve benim müsteşarım da risk alıyor, yanındaki arkadaşıyla beraber. Onların başına her şey gelebilir, çünkü görüştükleri insanlar malum.

GÖRÜŞME YAPTIRIZ

Benim söylediğim nedir? Ben, siyasetçi olarak bu görüşmeyi yapamam ama ülkeler, devletler, hükümetler bunları yapamayabilir, ama onların eli ayağı durumunda olan devletteki ajanları vardır, devletteki temsilcileri vardır, bunlar vasıtasıyla bunu yapar ki istihbarat elemanları dünyada hep 'ajan' diye anılırlar. Giderler bunu yapar. Adayla da görüşür, adanın kanaatlerini, düşüncelerini alır, sorgular. Kalkıp şu anda bile spekülasyonlar yapılıyor, neymiş 'anlaşmalar yapılıyor, adadaki bırakılacakmış.' Böyle bir söz, böyle bir şey söz konusu değil ama rahat rahat söyleyebiliyorlar. Bunlar üzücü şeyler ama bizler netice almak istiyoruz, mesafe almak istiyoruz. Bunun için de terörle mücadelede mesafe alma noktasında adayla görüşmede biz asla bir görüşme yapmayız ama görüşme yaptırırız. Kimlerle? İşte bu işlerle görevli olan elamanlarımız vasıtasıyla.''

BAKTIK Kİ ARTIK IŞIK YOK ORADA KESERİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu sıralarda halen görüşme var mı? Devam ediyor mu görüşme'' sorusu üzerine de ''Halen var. Tabii çünkü netice almamız lazım. Biz, bu ışığı görebiliyorsak, o adımı atmaya devam ederiz, baktık ki artık ışık yok, orada keseriz'' dedi.