BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ilk kez açıkladı! Darbecilerin Gülen teklifi neydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 televizyonuna çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan o geceyle ilgili bir gerçeği ilk kez açıkladı. Darbeci askerlerin Fethullah Gülen teklifi neydi?

Abone ol

Erdoğan "ilk kez açıklıyorum" dediği konuşmasında, 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında darbecilerin Org. Hulusi Akar'a "Sizi Gülen'le görüştürelim" dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu France 24 televizyonunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 televizyonuna konuk oldu. Darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendiren Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Akar'ın istifasını sunup sunmamasına ilişkin soruya "Genelkurmay Başkanımız zaten tasarruf size aittir, bizim söyleyecek bir şeyimiz yok dediler." yanıtını verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:Fransa'da yaşanan olaylar sonrasında orada da istihbarat zaafı yok muydu. Belçika'da olduğunda da. Biz bilgiler verdik, bunlara dikkat edin dedik, dinlemediler. Şu anda Almanya'daki mevcut gelişmeler de aynı olayların benzerleri. Demek ki zaman zaman istihbarat zaafları olabiliyorlar. Biz Başbakanla değerlendirme yaparız.

"GENELKURMAY BAŞKANIMIZ TASARRUF SİZE ATTİR DEDİ"

Bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer verdiğimiz herhangi bir karar söz konusu değil. Biz bu kararları verirken veya verecek olursak, bunları Sayın Başbakanı'mla beraber yaparız. Bundan sonra son kararı veririz. Bizde bir deyiş var.

İSTİHBARAT ZAAFI VAR

Dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz bu sürecin içerisinde de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık ve net söylememiz lazım; bir istihbarat zaafı söz konusudur. İstifalarını sunmaları gibi bir şey söz konusu değil. Genelkurmay Başkanımız zaten tasarruf size aittir, bizim söyleyecek bir şeyimiz yok dediler.

GENELKURMAY BAŞKANIMIZA SİZİ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRELİM DEDİLER

Fransa'da OHAL yasası genişletilerek ilan edildi. Belçika'da, ABD'de, Münih'de de görüyoruz. Ben size 246 kişiden bahsettim. Darbe girişiminin arkasında yazılı ya da görsel medya da varsa bedelini öder. Bunlar Pennsilvanya'dan aldıkları talimatla darbe girişimini hazırladılar. İtirafları var.

BUNU İLK KEZ SÖYLÜYORUM

Genelkurmay Başkanımızı rehin tutanlar arasından bir tanesi sizi Fetullah Gülen'le görüştürelim diyecek kadar ileri götürüyorlar. bunun ilk kez söylüyorum...

İnsanlar idam dedikten sonra her şey değişir. Biz 53 yıldır, AB kapısında bekletiliyoruz. AB'ye alınan ülkelerden çok çok daha ileri bir ülkeyiz.