BIST 9.531
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.489,10
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan'ın tuhaf telefonu topun ağzında

Darbe girişimi gecesi MİT neredeydi? İstihbarat zaafiyeti güneşin balçıkla sıvanayacağı kadar çok açık.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye verdiği röportajda darbe girişimini "eniştemden öğrendim" dedi.

Erdoğan ayrıca Başbakan’a sıkıntılı bir şekilde ve geç de olsa ulaştığını ancak MİT Müsteşarı’na ulaşamadığını söylemişti.

Başbakan Binali Yıldırım da benzer ifadeler kullandı: "Kimden öğrendik, yakın korumalarımızdan ve vatandaştan, eşimizden dostumuzdan öğrendik.”

CANİKLİ DE KARDEŞİNDEN ÖĞRENMİŞ

Yine bugün CNN Türk ekranlarında konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimini kardeşinden öğrendiğini söymedi ne yazik ki...

BAŞBAKAN YILDIRIM MİT'E 23.00'E KADAR ULAŞAMIYOR

En hazin olanı ise Başbakan Binali Yıldırımın, darbe gecesi 23.00'e kadar MİT'e ulaşamadığını söylemesiydi. Oysa o saatte sağır sultan bile darbeyi öğrenmiş ortalık adete cehenneme dönmüştü bile..

Sadece onlar mı hayır değil, AK Parti kurmayları, sokaktaki insan, gazeteciler, olan biteni izleyen kim varsa istihbarat zaafiyeti olduğu görüşünde hemfikirler.

MİT'İ DARBECİ SUBAY ARAMIŞ

Yine bugün ortaya çıkan bir ayrıntı MİT'in nasıl uyuduğunu gözler önüne seriyor. Skandal detayı duyuran isim Abdülkadir Selvi.

Darbecilerden bir subayın son anda MİT'i arayarak “Kara Havacılık Okulu’ndan birkaç helikopter kalkabilir, sıkıntılı bir harekât olabilir” demesi üzerine MİT'in haberi olduğu ortaya çıkıyor.

FİDAN'IN TUHAF TELEFONU

Erdoğan'ın darbe girişimini eniştesinden öğrenmeden önce Hakan Fidan'ın Erdoğan'ın koruma müdürünü arayıp, “Karadan, havadan ya da denizden gelebilecek bir tehdide karşı önlemleriniz var mı?” diye soruyor.

SIR DOLU SAATLER

Saat 16.00'da darbe istihsaratını alan MİT, böylesi önemli bir bilgiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım ile paylaşmıyor,

Hulusi Akar'la görüşüldüğü söyleniyor ama devletin tepesindeki isimlerinden saklanıyor. İlerleyen saatlerde Akar ile neden yeniden irtibat kurulmadı?

Ulaşılamadıysa bir tehlikeli durumun olduğu kanaati oluşmadı mı? Genelkurmay'da alınan tedbirler ne kadar takip edilebildi?

MİT kaynaklarının kesin teyit alamadıkları için söylemedikleri yönüdeki savunma inandırıcı bulunmuyor.

Cumhuriyet tarihinin en kara günü için sorumlu tutulan MİT Müsteşarı Hakan Fidan için istifa artık kaçınılmaz görünüyor.

Kulislerde Beştepe'deki iki saatlik görüşmede Erdoğan'ın tepkisini Fidan'ın yüzüne söylediği gelen bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız televizyonu France24'e verdiği son  röportajında "istihbarat zaafiyetinde gereken yapılacak" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalara bakıldığında Fidan'ın gidici olduğu sinyalleri geliyor.