BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. İki liderin Halep'teki gelişmeleri ele aldığı kaydedildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin ile dün telefonla görüştü. Her iki lider Suriye'deki yönetim krizinin çözümüne yönelik olarak tarafları Kazakistan'da buluşturma fikrini yeniden ele aldı.

Erdoğan, dün akşam Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden önce, Rus mevkidaşı Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde başta Halep’te yaşanan trajedi olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

TAHLİYE İŞLEMLERİNDEKİ AKSAKLIKLAR

Görüşmede, Halep'teki kırılgan durum nedeniyle tahliye işleminde yaşanan aksamaların ivedilikle giderilmesi gerektiği vurgulandı. İki lider, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için ortak çabaların yoğunlaştırması gerektiğine dikkati çektiler.

SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Suriye krizinin çözümüne zemin hazırlama amacıyla muhalifler ile rejimin temsilcilerini Kazakistan'da buluşturma düşüncesini tekrar ele alarak, bu çerçevede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le yaptıkları temaslara da değindiler. Rusya Federasyonu Başkanı Putin, görüşme vesilesiyle, Kayseri'deki terör saldırısını da kınayarak, Türk halkına taziyelerini iletti.