BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Gandi'nin İsrail düellosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, 'Arap sokağında popülizm yapıyor' sözleriyle eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yanıt...

Abone ol

İNTERNETHABER- Daha önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı 'Ergenekon'un avukatlığı'nı yapmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aynı görevi bu kez CHP'nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakıştırdı.

"Ana muhalefet partisi genel başkanı İsrail'in avukatlığını bıraksın."

HERONLAR GERİ GELMEDİ

Dünkü konuşmasında İsrail'i 'şımarık oğlana' benzeten Erdoğan, bugün de İsrail'i 'ahlaksız' davranmakla suçladı ve ekledi:

"Bakım için gönderdiğimiz Heronlar'ı geri göndermediler."                

Arap sokağında popülizm...
Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı kızdıran o sözleri...
 Ayrıntılar için TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan, güneş enerjisiyle çalışan Sokrat aracının tanıtım törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AVUKATLIĞI BIRAK POLİTİKANI AÇIKLA

Kılıçdaroğlu'nun BM'ye sunulan Palmer Raporu'na ilişkin söylediği "Türk dış politikasının en ağır hezimetlerinden biridir" eleştirisinin hatırlatıldığı Erdoğan, yine sözünü sakınmadı:

"Böyle siyaset olmaz. Anamuhalefet partisinin genel başkanı İsrail'in avukatlığını bıraksın. Kendi partisinin dış politikasını açıklasın. İsrail'in avukatlığını yapan bir muhalefet bu ülkede hiçbir şey yapamaz. Benim milletim bunlara prim vermez."

C PLANINI AÇIKLAMADI

Türkiye'nin İsrail'e yönelik yaptırımlara ilişkin bahsedilen C Planı'na ilişkin de soruları yanıtlayan Erdoğan, "Yeni adımları açıklarsak stratejinin önemi ortadan kalkar" dedi. Seyrüsefer serbestisine ilişkin ise "Akdeniz'de gemilerimizi daha sık göreceksiniz" sözlerini yineledi. 

BUNLARIN HER TARAFI DÖKÜLÜYOR

İsrail'in uluslararası anlaşmalardaki koşullara da uymadığını açıklayan Erdoğan, "Bunların her tarafı dökülüyor" dedi ve İsrail'den satın alınan insansız hava araçları Heronlar'ın geri gönderilmemesini 'ahlaksızlık' olarak nitelendirdi.