BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Uçak kazasından ilk görüntüler

Rusya'nın Yaroslavl kentinde kalkış sırasında düşen YAK-42 tipi uçağın Yaroslavl kentinin Lokomotif Hokey takımına ait olduğu bildirildi

Abone ol

Rusya'nın Yaroslavl kentinde kalkış sırasında düşen YAK-42 tipi uçağın Yaroslavl kentinin Lokomotif Hokey takımına ait olduğu bildirildi

KAZADAN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Uçakta Lokomotiv Hokey takımının oyuncuları bulunduğu belirtiliyor. Yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uçağının da bu havalimanına iniş yapması bekleniyor.

Rusya Federal Havacılık Ajansı 36 kişinin öldüğü ile ilgili bilgileri doğruladı. Yaroslavl şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıkta olan Tunoşna havalimanından kalkış sırasında 2 kilometre kala uçağın düştüğü kaydedildi.

UÇAK HOKEY TAKIMINA AİT

Rusya'nın Yaroslavl kentinde kalkış sırasında düşen YAK-42 tipi uçağın Yaroslavl kentinin Lokomotif Hokey takımına ait olduğu bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kalkış sırasında düşen 36 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı uçağın Yoroslavl kentinin Lokomotif Hokey takımına ait olduğunu ve uçağın Belarus'un başkenti Minsk'e gitmek için havalandığını kaydetti.

Olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü ve yaralı sayının artmasından endişe ediliyor.

PUTİN ULAŞTIRMA BAKANI LEVİTİN'İ YAROSLAVL'A GÖNDERDİ

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ulaştırma Bakanı İgor Levitin'i, Yaroslavl Lokomotif Buz Hokeyi takımını taşıyan uçağın düştüğü Yaroslavl kentine gönderdi.

Acil Durumlar Bakanlığı, uçağın kalktıktan kısa bir süre sonra alev saçarak düştüğünü, ilk belirlemelere göre 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını belirtti.

Yaroslavl Lokomotif Buz Hokeyi takımı, Belarus'un Dinamo takımıyla oynamak için Minsk'e gidiyordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yarın Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile birlikte Küresel Siyasi Forum'a katılmak için aynı havaalanına gelmesi bekleniyor.