BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan için suç duyurusu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve bir grup partili Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve bir grup partili Ankara Adliyesi'ne gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında "Türklüğü aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, suç duyurusunu Başbakan Erdoğan'ın Mardin'in Midyat ilçesinde yaptığı konuşmadaki "Biz her türlü milliyetçiliğini ayaklarının altına almış bir iktidarız." sözleri üzerine yaptıklarını söyledi. Erçelebi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın başlangıç bölümü 2. maddesindeki Atatürk milliyetçiliği ilkesinin ihlal edilmiş olduğunu belirterek, "Başbakan, Anayasası'nın 310-1 maddesini alenen aşağılayarak suç işlemiştir. Biz DSP olarak Atatürk milliyetçiliğinin ve ulusumuzun adı olan Türklüğün ayaklar atkına alınmasına razı değiliz. O nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ettik. Başbakan'ın Midyat'ta yaptığı konuşmasının siyasi değerlendirmesini yüce Türk milletine, hukuki yönünü de Türk milleti adına karar veren bağımsız yüce Türk yargısına bırakıyoruz"dedi