BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Hz. Ali türbesinde tarih yazdı!

Kuzey Irak'a ziyarete giden Başbakan Erdoğan'a Barzani jestle karşılık verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olay yataran Irak ziyaretinin ikinci gününde Kuzey Irak'taydı. Birçok ilkin yaşandığı ziyarette Şiilerin kutsal kenti Necef'e gelen Başbakan Erdoğan, burada bulunan Hz. Ali'nin türbesini ilk ziyaret eden Sünni lider oldu.

HZ ALİ'NİN TÜRBESİNDEN GÖRÜNTÜLER... TIKLAYIN

KUZEY IRAK'TA ERDOĞAN HEYECANI... TIKLAYIN

Kerkük İl Meclisi Başkanlığı'na Türkmen Hasan Turan seçildi. Kuzey Irak tarihi günlerinden birini yaşıyor. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti bölgede büyük heyecan yarattı.

Türkiye'den ilk kez bir başbakanın Erbil'e gidecek olması Kuzey Irak yönetimi ve halkı arasında bayram havası estirdi. Erbil kenti Türk bayraklarıyla donatıldı. Erdoğan'ın ziyaretine Barzani de ikili ilişkilerin yumuşak karnı olan Kerkük konusunda jest yaptı.

BU KEZ ARAPLAR KÜSTÜ

Asvat El Irak'ın haberinde, il meclisinin bu sabah toplanarak, Kerkük Valiliği görevine Kürt İttifakından Necmeddin Kerim'i, Meclis Başkanlığına da Türkmen grubundan Hasan Turan'ı seçtiği belirtildi. Haberde, Kerkük'teki Arap Listesi'nin meclis toplantısına katılmadığı ifade edildi. Arap Listesi, İl Meclisi Başkanlığı ve Vali Yardımcılığı görevini alamadığı için meclisteki toplantıyı boykot ettiğini açıkladı.

ERDOĞAN HZ. ALİ'NİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Irak ziyareti çerçevesinde Şiilerin kutsal kenti Necef'e gelen Başbakan Erdoğan, burada bulunan Hz. Ali'nin türbesini ilk ziyaret eden Sünni lider oldu.

Başbakan Erdoğan, iki günlük Irak ziyareti çerçevesinde bugün Necef'e geçti ve Hz. Ali'nin türbesini ziyaret ederek burada dua etti. Erdoğan'ın bu ziyareti İslam dünyası için ilk. Zira ilk kez Şii mezhebi dışında Sünni bir Müslüman lider Hz. Ali türbesini ziyaret etmiş oldu. Erdoğan'ın türbe ziyareti, iki mezhep arasında gerilimin arttığı bir dönemde Sünni ve Şii dünyasının yakınlaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

Erdoğan, türbeden çıktıktan sonra şehir merkezinden yürüyerek Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşmeye gitti. Bu arada çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görülürken, medya da Erdoğan'ın ziyaretine büyük ilgi gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın Necef'ten sonraki durağıysa Erbil kenti olacak. Erbil'i ziyaret edecek olan Erdoğan, burada bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile biraraya gelecek.