BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

En çok Hürrem konuşuldu ama...

İstanbul-Sosyal medya ajansı televizyon dünyasının nabzını tuttu. Dizilerin içinde en çok konuşulan isim 'Muhteşem Yüzyıl' oldu... İkinci sırada ise...

Abone ol

29 Mart 2011, İstanbul- Sosyal medya ajansı The Netfork, televizyon dünyasının sosyal medyadaki nabzını tuttu. 21-27 Mart 2011 tarihleri arasında televizyon kanallarında yayınlanan toplam 57 dizi ve programla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde 13.015 değinme tespit edildi.

Bu program ve dizilerin içinde en çok konuşulan ise Muhteşem Yüzyıl oldu. Tüm değinmelerin % 20'si Muhteşem Yüzyıl ile ilgili olurken, onu sırasıyla Öyle Bir Geçer Zaman Ki (% 19), Ezel (% 11) , Adını Feriha Koydum (% 9) ve Behzat Ç. (% 7) izledi.

MasterChef Türkiye son sırada

Değinme oranlarına göre son sırayı % 0,1 ile MasterChef Türkiye aldı. Bu program için sosyal medyada toplam 9 değinme gerçekleşirken, 19 yorumun yapıldığı Dragons'Den Türkiye de % 0,1 ile sondan ikinci oldu. Onu % 0,2 değinme oranıyla Ömre Bedel, Nuri 'İki Medeni İnsan Gibi' ve Düriye'nin Güğümleri adlı diziler takip etti.

Olumlu yorumda Öyle Bir Geçer Zaman Ki bir numara

Pozitif değinmelere göre yapılan sıralamada ise birinciliğe % 26 ile Öyle Bir Geçer Zaman Ki oturdu. Onu % 16 ile Muhteşem Yüzyıl izlerken, üçüncü ve dördüncü sırayı % 12 ile Adını Feriha Koydum ve Ezel aldı. Tüm pozitif değinmelerin % 11'ni alarak beşinci sıraya yerleşen bulunan Behzat Ç., hakkındaki yorumların % 91'inin olumlu olmasıyla dikkat çekti.

Eleştirilenlerde ilk sırada Muhteşem Yüzyıl var

Peki geçen hafta sosyal medyada en çok eleştirilen dizi ve programlar hangileriydi? Yayınlandığı ilk günden itibaren hakkında tartışmaların yapıldığı Muhteşem Yüzyıl, yorumların % 21'inin olumsuz olması nedeniyle ilk sırayı aldı. Onu % 16 ile Kavak Yelleri ve % 11 ile Ezel takip etti. Dördüncü sırada % 8 ile Kurtlar Vadisi Pusu olurken, beşinciliği de % 7 ile Öyle Bir Geçer Zaman Ki aldı.

The Netfork'un tüm araştırmalarına www.nedenbahsediyorlar.com adresinden ulaşılabilir.