BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,67
ALTIN 2.396,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hukuka terör uyguluyor

''Başbakan Anayasa Mahkemesi'nden hak ettiği cevabı aldı" diyen CHP lideri Baykal, Erdoğan'ı çok sert bir şekilde eleştirdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakan Anayasa Mahkemesi'nden hak ettiği cevabı almıştır'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre toplantı devam ederken Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun yaptığı açıklamaya ilişkin bilgilendirilen Baykal, bu konuda değerlendirmelerde bulundu.

HUKUKA KARŞI TERÖR UYGULUYOR

''Başbakan hukuka karşı terör uyguluyor son derece sorumsuz davranıyor'' diyen Baykal'ın şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi:

''Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak karar verdikten hemen sonra Başbakan demokrasiye kurşun sıkıldığını söylemiş, tepkiler üzerine de sözlerinin Anayasa Mahkemesini değil beni hedef aldığını ifade etmişti.

Ancak dünkü konuşmasında da kararın dayatmayla alındığını, yüz karası olduğunu söylüyor. Çok ağır hakaretlerde bulunuyor. Kim, kimler dayatmada bulunmuştur? Bir mahkemeye kim dayatma yapabilir? Başbakanın Türkiye'de anayasal kurumlarla kavgalı ve bizzat kendisinin istikrarsızlığın kaynağı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

TARİHTE BİR İLK YAŞANDI

Herhalde tarihinde ilk kez Anayasa Mahkemesi heyeti bir başbakana cevap vermiş ve suç duyurusunda bulunmak zorunda kalmıştır. Bu bir başbakan için çok ağır bir durumdur. Başbakan Anayasa Mahkemesinden hak ettiği cevabı almıştır.''