BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,48
HABER /  GÜNCEL

Polis kaçıran PKKlılara müebbet

Mahkeme polis kaçıran PKK'lılara müebbet hapis cezası verdi. Teröristler kararı duyunca Kürtçe slogan attı..

Abone ol

Şırnak’ın İdil ilçesinde polis memuru Hakan Açıl’ın kaçırılması eylemine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan PKK üyeleri sanıklar Abdulkadir Yurcu ve Cemal Düzenli müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında son savunmasını yapan Yurcu, eylemle bir ilgisinin olmadığını ileri sürerek, "Kendim samimi bir şekilde Türk adaletine güvenerek, güvenlik güçlerine teslim oldum" dedi.

POLİSLE MUHATTAP OLMADIM

Güvenlik güçlerine örgütle ilgili olarak ayrıntılı yer göstermelerde bulunduğunu ve Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediğini belirten Düzenli de, 9 Ekim 2005'te İdil-Midyat karayolunda yol kesme eylemine katıldığını belirterek, "Ben yolun kesildiği yere inmedim ve polis memuru Hakan ya da yanındakiyle muhatap olmadım. Şahsın polis olduğu bana sonradan söylendi. Olaydan sonra Midyat’a geldim. Bulunduğum eve polis operasyon düzenledi. Çatışma imkanım olduğu halde güvenlik güçlerine teslim oldum" dedi.

MAHKEME MÜEBBET VERDİ

Mahkeme heyeti sanıkların TCK’nin "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçunu kapsayan 302/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi. Mahkeme, sanıkların yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

KARARI DUYUNCA APO LEHİNE SLOGAN

Cezayı duyan Yurcu mahkeme salonunda Kürtçe, "Biji Serok Apo" diye slogan atınca, askerler tarafından güçlükle salondan çıkarıldı.

Milliyet