BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SEÇİM

Erdoğan hangi Bakanları aday gösterecek?

Erdoğan, Arjantin dönüşü konuştu, önümüzdeki yerel seçimlerde bazı bakanların belediye başkanı adayı olarak gösterilebileceğini ilk kez açıkladı.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK)- Başbakan Erdoğan, Arjantin dönüşü konuştu, önümüzdeki yerel seçimlerde bazı bakanların belediye başkanı adayı olarak gösterilebileceğini ilk kez açıkladı. Erdoğan, "bazı iller buna değer" yorumunu yaptı.

G-20 zirvesi için gittiği Petersburg'dan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın ev sahipliği kurasına katılmak için Arjantin'e geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSTANBUL İÇİN KİMİN ADI GEÇİYOR?

Kadir Topbaş’ın 2014 seçimlerinde yine aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Ancak Gezi Parkı süreci Topbaş'ı oldukça zorladı.

AK Parti’nin olası adaylarından biri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. 57 yaşındaki Bakan Yıldırım’ın adı İzmir için de geçiyor. İstanbul’daki devasa projeler Yıldırım’ın adını öne çıkartıyor. Marmara, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Üçüncü Havalimanı, Kanal İstanbul gibi projelerin kilit ismi Bakan Yıldırım'a adaylığı sorulduğunda “Ben zaten görevimin başındayım” diye yanıt veriyor.

AK Parti kulislerinde birkaç ay öncesine kadar Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da adı geçiyordu. Ancak Bağış’ın yerel yönetim tecrübesi bulunmuyor. Bakan Bağış’ın önce Beyoğlu gibi bir ilçede tecrübe kazanıp sonraki dönemde İBB adayı olması yönünde senaryolar da bulunuyor.

ÜÇ DÖNEM ÜST ÜSTE SEÇİLEN BAKANLAR ADAY GÖSTERİLEBİLİR

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2014 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan, üç dönem üst üste seçildikleri için 2015'teki genel seçimlerde aday olamayacak bazı bakan ve vekilleri belediye başkanlığına aday gösterebileceklerini söyledi.

BAKANLAR ADAY OLURSA İSTİFA EDER

Arjantin'den dönerken uçakta gündemi değerlendiren Erdoğan, "Bakanların aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor.

Tabii bunlar risk. Ama bir riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer." dedi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

İSİMLERİ YAKINDA AÇIKLAMAYA BAŞLARIZ

"Yerel seçim mitinglerimiz devam edecek. İlk etapta büyükşehirleri bitireceğiz. Büyük önem veriyoruz. Başkan adaylarının isimlerini de yakın zamanda açıklamaya başlarız. 81 ilde kamuoyu araştırması yaptık.

İlk sunumları bize yapıldı. İl il genel durum değerlendirmesi bunlar. Aday isimlerini ise temayül yoklamasının ardından belirleyeceğiz. Burada sorular isimleri de içerecek ama açık uçlu olacak.

BAZI İLLER RİSK ALMAYA DEĞER

İZMİR İÇİN KİMİN ADI GEÇİYOR?

AK Parti’nin olası İstanbul adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adı İzmir için de geçiyor. Ancak kulislerde Yıldırım'ın İstanbul'da aday gösterileceği konuşuluyor.

Yıldırım dışında AK Parti'nin Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri Aydın Şengül ve İlknur Denizli'yi aday gösterebileceği de konuşulanlar arasında. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de daha önce büyükşehir aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Üçüncü dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz tabii. Olağan bir şey bu. Bazı vilayetlerde vekil veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz. Vekillerin adaylık halinde görevlerinden istifa etmelerine gerek yok. Seçilirlerse istifa etmeleri gerekiyor. Ancak bakanlar için aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor. Tabii bunlar risk. Ama bir riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer..."


AK Parti'de aday olamayacak 73 isim

AK Parti tüzüğü gereği 3 dönemdir vekillik yapan isimler 2015'teki seçimlerde aday olamayacak. Partide eğer tüzük değişmezse 2015'te milletvekiline aday olamayacak 73 isim var. İşte o 73 isim...

adayolamayacak73akpartili.jpg


BOMBA İDDİA Kabinenin yarısı gidici

Yerel seçimde 10 bakanı büyükşehirlere aday gösterecek Erdoğan, kabinede revizyona gidiyor.Ankara kulislerine bomba gibi düşen iddia Taraf gazetesinden geldi. Hüseyin Özkaya imzasını taşıyan habere göre önümüzdeki yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bazı bakanların isimlerinin, büyükşehir belediye başkanlıkları için geçmesi nedeniyle önümüzdeki ay mini kabine revizyonuna gidileceği öğrenildi.

kabineninyarisigidici.jpg