BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Gülen için ağır konuştu

Başbakan Erdoğan Gülen'e yönelik eleştiri dozunu yükseltti. Söyledikleri yenilir yutulur gibi değil.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, hedefindeki Gülen'i "Baki hakikatler gelip geçici şeylerin üzerine bina edilmez. Bir Başbakan'ın görüşmelerini kayda alanlardan alim olur mu? Ben bunların inancından da şüphe ediyorum. Benim dinimde böyle bir şey yok" sözleriyle eleştirdi.

"İnsanların yatak odalarını gözetleyecek, onları kaydedecek, şantaj yapacaksın, ondan sonra da 'ben alimim' diyeceksin" diyen Erdoğan, "Soruyorum, tarihte böyle bir alim var mı? Gördünüz mu, duydunuz mu? Tarihte kendi ülkesine ihanet eden, kendi ülkesini karıştıran, kendi ülkesinde fitne çıkaran alim gördünüz mü?" diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Gök meydanında vatandaşlara seslendi. Hedefinde MHP, CHP ve onları yönetmekle suçladığı Gülen vardı. Başbakan Erdoğan, Bitlis mitinginde Fethullah Gülen'in neden İslam alimi olmadığını anlattı. İşte o konuşmada öne çıkan satır başları:

NURS KÖYÜNÜN İSMİ GERİ VERİLDİ

Hele hele Nurs köyünde doğan, yiğitliğiyle, vatanseverliğiyle, geride bıraktığı eserleriyle hep minnetle anılan Bediüzzaman Said-i Nursi'yi bir kez daha buradan rahmetle yad ediyorum. En başta bir hatırlatmada bulunmak istiyorum, Sadi-i Nursi'nin doğduğu köyün, Nurs köyünün ismi, 1960 yılından sonra biliyorsunuz "Kepirli" olarak değiştirmişlerdi. Ne zaman? 1960. Biz İçişleri Bakanlığımıza talimatı verdik, gerekli düzenleme yapıldı. 3 Temmuz 2012'de, Nurs köyünün tarihi ismini iade ettik. Şimdi sırada Norşin var. Siirt'te Aydınlar, çıkardığımız yasayla, Tillo ismine kavuştu. Şimdi de çıkaracağımız yeni yasayla Güroymak'ı tarihi ismine kavuşturacağız, "Norşin" ismini artık resmi hale getireceğiz.

İSİMLERLE UĞRAŞMAK KÜÇÜK İNSANLARIN İŞİDİR

40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz.  Bunların durumu da bu. Biz 27 Mayıs ve 12 Eylül’de insanımıza yapılan bu zulmü ortadan kaldırdık, isimleri iade ediyoruz. İsimlerle, şunlarla bunlarla uğraşmak, küçük insanların işidir. Biz büyük devletiz, büyük devlet öyle şeylerle uğraşmaz, bunlara takılmaz. Detay konular üzerinden insanlara zulm edilmez. Biz büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyor, kardeşliğimizi pekiştirecek, devletle milleti muhabbetle kavuşturacak reformlar yapıyoruz.

CHP İKTİDARI RİSALE-İ NUR'U YASAKLADI

Bu eser, Said-i Nursi hayattayken Diyanet İşleri Başkanlığına mektup yazmış, diyanet tarafından basılmasını, çoğlatılmasını rica etmiş. Maalesef, Sadi-i Nursi'nin talebi yerine getirilmedi tam tersine tek parti CHP iktidarı tarafından, 27 Mayıs sonrası hükümetler tarafından Risale-i Nur yasaklandı, basılması, dağıtılması, okunması engellendi. İşte biz Sadi- Nursi'nin o arzusunu yerine getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığımız "İşaratül İcaz" kitabını çok özenli şekilde bastı, inşallah diğer bazı kitaplarını da Diyanet İşleri Başkanığı eliyle basacağız."

Şimdi birileri çıkıyor 'Başbakan ilme ve alimlere ağır sözler söylüyor' diyorlar. Bizim ilme hürmetimiz bellidir, bizim alime hürmetimiz bellidir. İşte şu bastırdığımız eserler tek başına bizim bu konudaki hassasiyetimizin ispatıdır.

HEM HOLDİNG PATRONU OLACAKSIN HEM DE ...

Alim, sadece bilen değildir, alim kendisini bilen kişidir. Alim, hırslarını yenen kişidir. Alim, vatanını, ülkesini, milletini seven kişidir. Hem holding patronu olacaksın hem büyük paraları idare edeceksin hem ülkende fitne, kaos çıkarmak için gayret edeceksin hem de alimim diyeceksin. Soruyorum Allah aşkına, alimin bu işlerle ne alakası var ya?

ANANASLARLA İŞ GÖRECEKSİN HEM DE ALİMİM DİYECEKSİN

Alim, öğrenci yetiştirir, alim eser yazar. Sen bunlarla uğraş. Tehditlerle, şantajlarla iş göreceksin, hak yiyeceksin, zulmedeceksin, ananaslarla tespihlerle iş göreceksin, hem de alimim diyeceksin. Soruyorum Allah aşkına, insanların mahrem telefon görüşmelerini dinleyeceksin, bunları kaydedeceksin, bunları iftira için, şantaj için kullanacaksın, hatta daha da ileri gidip insanların yatak odalarını gözetleyecek, onları kaydedecek şantaj yapacaksın. Ondan sonra da 'ben alimim' diyeceksin. Soruyorum, tarihte böyle bir alim var mı? Gördünüz mü, duydunuz mu?

TARİHTE BÖLME BİR ALİM VAR MI?

Tarihte kendi ülkesine ihanet eden, kendi ülkesini karıştıran, kendi ülkesinde fitne çıkaran alim gördünüz mü? Tarihte, hiçbir sebep yokken kendi ülkesinden kaçan, hiçbir sebep yokken ülkesine dönmeyen, uzaktan ülkesine kötülük yapan alim gördünüz mü? Göremezsiniz.

SAİD NURSİ'YLE ALAKASI YOK

Ne diyor Said-i Nursi? Bunun Said-i Nursi'yle de alakası yok. Pensilvanya'daki zatın Said-i Nursi ile bir alakası yok. Hayatında onu bir kere görmüş değil. Bunu da bilmenizi istiyorum. Ne diyor Said-i Nursi? 'Baki hakikatler, fani şahsiyetler üzerine bina edilmez.' Burası çok önemli, din hiçbir şahsi, uhrevi, dünyevi, maddi ve manevi bir şeye alet edilemez. İşte ben, aziz milletimden özellikle de bu paralel yapının mensubu iyi niyetli kardeşlerimden bunu görmelerini rica ediyorum.

Ananasla, tehditle, şantajla, usulsüzlükle baki hakikatlere ulaşılamayacağını görmelerini istiyorum. Bir Başbakan'ın görüşmelerini kayda alanlardan Allah aşkına alim olur mu? Bir Başbakan'ın bakanlarıyla, Cumhurbaşkanıyla, Genelkurmayıyla yaptığı görüşmeleri kayda alanlardan, soruyorum alim olur mu?

BUNLARIN İNANCINDAN DA ŞÜPHE EDİYORUM

Ben bunların inancından da şüphe ediyorum. Benim dinim böyle bir şeye müsaade etmiyor, benim dinimde böyle bir şey yok. İnsanların mahrem görüşmelerini dinleyerek, devletin sırlarını kaydederek, ülkede fitne çıkararak baki hakikatlere ulaşmanın mümkün olmadığını görmelerini istiyorum

GERÇEK CEMAATLER YARA ALIR

İslam dini azizdir. Elbette birilenin yaptığı kötülükle dine zarar verez ama nesiller yara alır. Gerçek alimler yara alır. Yardımlaşma duygusu yara alır. Gerçek cemaatler bundan yara alır. Gerçekten hak için hizmet erleri yanlış kişelerle aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur.

MESAFE KOYMAK TARİHİ SORUMLULUKTUR

Gerçek alimlerin, gerçekten hak için hizmet edenlerin işte bu yanlış kişilerle aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur. Kendisini hizmete, ilme, talebe yetiştirmeye adamış, gerçek cemaatlerin işte bu yanlış yollarla aralarına mesafe koymaları tarihi bir sorumluluktur. Derdi yardımlaşma olan, paylaşma olan, mazlumlara yardımı olan samimi yapıların işte bu holdinge dönüşmüş, kirli ilişkilere batmış, kirli işler yapanlarla aralarına mesefa koymaları insani ve vicdani bir sorumluluktur.

(Erdoğan, İsmet İnönü'nün Said Nursi'yi sürgüne gönderdiğini gösteren belgeyi halka okudu)

SMS'LER ÇEKİLİYOR

Şu anda artık açık açık ne diyor Pensilvanya? 'Oyunuzu AK Parti'ye değil, CHP'ye verin, MHP'ye verin, BDP'ye verin' diye telkin yapıyor, yurtlarda, evlerde ikna odalarında zulüm yapıyorlar. Fakat bu CHP Genel Başkanında yüz olsa bu Pensilvanya ile zaten hareket etmemesi lazım. Bu Pensilvanya'daki zatta Said-i Nursi'ye zerre kadar vefa olsa işte o da bu CHP ile ortak hareket edemez. Ne diyorlar? 'Arabanın sağ tekeri bozulduysa sol tekerle devam edin.' Ondan sonra ne olur, şarampole yuvarlanır gidersin, olacak olan budur.

PENSİLVANYA 'SUSUN' DİYOR

Mersin'de dinleme skandalını ortaya çıkarttık. 123 kişiyi uydurma soruşturma ile dinlemişler. Bunun dışında selam örgütü diye bir şey uydurmuşlar 3 bin kişiyi dinlemişler. CHP'yi, MHP'yi, gazetecileri dinlemişler. Ama tık yok. Bunlar niye susuyor? Bizler dinlemelerin üzerine giderken neden itiraz ediyorlar. Çünkü Penesilvanya onlara 'susun, susun' diyor. Ellerindeki kasetleri, montajları oradan alıyorlar.

NİYE RAHATSIZ OLUYORSUN?

MHP'nin genel başkanı çıkmış CHP'nin genel başkanını savunuyor. Genel müdürlük yüksek makamdır diyor. Tamam niye rahatsız oluyorsun? Şimdi biraraya geldiler. Beraberler genel müdür partisi, Bahçeli hepsi biraradalar. 19 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?

FİTNE, FESAT, TAKİYYE

30 Mart akşamı bu kadar iftira attık, takiyye yaptık, bu kadar fitne fesat yaptık ama tutmadı benim milletimin feraseti var ya o ferasetin önüne geçilmez.

BİTLİS'E 5.5 KATRİLYONLUK YATIRIM

(Vatandaşlar havaalanı isteyince) Kutlu doğum 9 ay 10 günde olur. Erken doğum felaket olur. Muş havaalanıyla burası kaç dakika? En fazla olsa olsa 45 dakika. Büyükşehirlerde havaalanına 45 dakikada ulaşıyorsunuz. Vakti saati gelince AK parti iktidarı buraları yanlız bırakmaz. Bitlis'e toplam 5.5 katrilyon yatırım yaptık.

2002'ye kadar Bitlis'te MR tomografi yoktu, şimdi tıbbi cihazlar var. Fevkalade haller dışında hastaların başka illere gitme zorunluluğu yok. Bitlis içme suyu projesinin temelini geçtiğimiz yıl atmıştık. Proje bugün itibariyle yüzde 85'ini tamamladık. 4 adet kültür merkezini tamamlayıp hizmetinizi sunduk. Bitlis bizi her seçimde destek verdi, yanlız bırakmadı. Kim derdi Şırnak'a havaalanı gelecek? Geldi mi? Biz getirdik. Ayrım yok, yapmaya devam.