BIST 10.080
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.426,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gezicileri fena kızdıracak

Başbakan Erdoğan, Malatya'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP ve Gezi Parkı olaylarını eleştirdi.

Abone ol

MALATYA bugün Başbakan Erdoğan'ı ağırladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan'ın hedefinde CHP ve Gezi Parkı olayları vardı.

CHP'yi Şam rejimi ve Mısır'daki geçici yönetimi desteklemekle suçlayan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarını ise, "Tencere-tavacı yetiştirmeyeceğiz. İnançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz, tinerci bir nesil değil" sözleriyle eleştirdi.

REYHANLI'YLA VURDU

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"CHP'nin genel başkanı sen misin barıştan yana olan? Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit edildi, ağzını açıp da bir kelam edemedin. Neden çünkü o katliamı gerçekleştirenlerin rehberleriyle senin milletvekilleirn beraberdi.

CHP hiçbir zaman barışın yanında olmadı, zulmün yanında oldu, hep zulm etti. Tek partili döneme bakın hep o zulmü görürsünüz. Biz Suriye'deki kardeşlerimizin yanındayız. Biz Mısır'da demokrasi isteyen kardeşlerimizin yanındayız. Biz darbelerin karşısındayız. Bakın aynı CHP şimdi de darbecilere adamlarını gönderdi.

Pazartesi günü Suriye helikopteri sınırlarımızı ihlal ettiği için uçaklarımız tarfından vuruldu. Uyarılarımıza rağmen sınırlarımızı ihlal eden helikoptere uçaklarımız gereği neyse onu yaptı. Suriye rejimi bu konuda bizim haklılığımızı teyit ederken, anamuhalefetin başkanı Suriye adına konuştu.

CHP lideri, uçağımız düştüğünde de helikopteri düşürdüğümüzde de kendi ülkesini itham etti. Suriye'de 2.5 sene içinde 110 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bunların içinde çocuklar ve bebekler de var. 7 milyon insan göçmen durumunda. 500 bini bizim ülkemizde, şu ana kadar 2.5 milyar dolar harcama yaptık, yapacağız. Çünkü biz mazlumun yanındayız.

HOŞGELDİN Mİ DİYECEKTİK?

Anamuhalefet partisinin genel başkanı bu katliamlar karşısında bir kere açıklama yapmadı. Katil rejimin sırtını sıvazlamak için açıklamalar yaptı. Helikopter düşürülünce 'hükümet gaz alıyor' dedi. Bizim sınırlarımızı ihlal etmiş ne yapacaktık. 'Hoş geldin' mi diyecektik?

Çanakkale savaşında Şam'dan gelen kardeşlerimiz vardı. Afganistan'dan kolundaki bileziği gönderen kadınlar vardı. Şu anda Çanakkale'de koyun koyuna yatıyorlar. Bunlara sorsak Çanakkale'ye gidip kabir ziyareti yapmamıştır. Ama bizim hamdolsun, iktidarımız bakıyorsunuz bir dönem geliyor, Çanakkale'de geçliğimize bak burada dedelerimiz var diyor. Alıyor Sarıkamış'a götürüyor. 'Bak burada bizim dedelerimiz var' diyor.

Bu ruhu vereceğiz ki gençliğimize geleceğimiz farklı olsun. Çünkü biz tencere tavacı yetiştirmeyeceğiz. Biz elinde molotofkokteylleriyle dolaşan gençlik yetiştirmek istemiyoruz. Elinde bilgisayarıyla yarınların güçlü nesillerini yetiştirmek istiyoruz. İnançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz, tinerci bir nesil değil."