BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.405,88
HABER /  DÜNYA

2013 Barış Ödülü sahibini buldu

Türkiye Barış Meclisi’nin (TBM) 2013 Barış Ödülü’ne Kardeş Türküler grubu layık görüldü. TBM’nin kurucularından Orhan Doğan anısına verilen ...

Abone ol

Türkiye Barış Meclisi’nin (TBM) 2013 Barış Ödülü’ne Kardeş Türküler grubu layık görüldü. TBM’nin kurucularından Orhan Doğan anısına verilen Barış Ödülü, düzenlenen törenle sahibini buldu.
Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ödül törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Gültan Kışanak, Pervin Buldan, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Sakık ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Orhan Doğan belgeseli ile başlayan gecenin anlam ve önemine ilişkin TBM dönem sözcüsü Hakan Tahmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Aralarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayım Yönetmeni Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink, gazeteci-yazar Ahmet Hakan, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın da bulunduğu jüri, Kardeş Türküler grubunu ödüle layık gördü. Barış Ödülü’ne layık görülen grubun solistlerinden Vedat Yıldırım, ödülü ünlü yazar Yaşar Kemal’in elinden aldı. Ödüle layık görülen grup, daha sonra Türkçe, Kürtçe, Rumca ve Ermenice türküler söyledi.
(İHA)