BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,92
ALTIN 2.454,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan erken seçim için ne dedi?

Erken seçim tartışmalarına Başbakan Erdoğan da katıldı. Erdoğan 'anketlerde öndeyiz' dedi ve ekledi....

Abone ol

1. Uluslararası Yatırım Konferansı ve Saraybosna İş Forumu'na katılmak üzere dün Bosna Hersek'e gelen Başbakan Recep Tayyip muhalefet partilerin erken seçim talebini değerlendirdi.

Erdoğan, "Erken seçimler ülke ekonomisine bir darbedir, buna fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Muhalefet partilerinin işlerine geldiği zaman erken seçim talebinde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Çünkü 7.5 yıl öncesine kadar çok partili hayata geçtiğimizden bugüne Türkiye'de ortalama 16 ayda bir hükümet değişiyordu. 16 ayda hükümetin değiştiği bir ülkede istikrar olmaz. Bu alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen bir zihniyet var. Biz bu zihniyeti bozduk bundan önce halkımızdan aldığımız yetkiyi zamanında kullandık. Halkımız bize yetki verdi, 4 yıl en güzel şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Gidilen ülkelerde seçim olup olmadığının sorulduğunu ifade eden Erdoğan, "Ekonomiyi bulandırmaya kimsenin hakkı yok. Siyasiler bu tür bir yapılanma içine giriyorsa ülkelerine ihanet ediyorlar. Kamuoyu yoklamalarında oy oranlarımız yüksek olduğu halde erken seçimi düşünemedik. Gelişmiş ülkelerde seçimler nasıl belirlenen tarihte yapılırsa bizler de bu şekilde yapacağız. Erken seçimler ülke ekonomisine bir darbedir, buna fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.