BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.428,02
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül savcılığa zorla getirilecek

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgüi, Savcılık tarafından ifadesini vermesi için yapılan çağrıya uymadığı için polis tarafından getirilecek.

Abone ol

Sarıgül hakkında örgüt kurmak ve sahte belgelerle kimsesiz gayrimüslüm vatandaşın malına el koyma ve işal ettirme suçunu işlediği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunulmuştu

İşlenen suç, Şişli Halaskargazi caddesi üzerinde Ermeni asıllı bir vatandaşa ait olan beş katlı bir apartman dairesinin hukuk dışı bir yöntemle ele geçirmesi.

Sarıgül, Hastanede yatalak olarak yatan 84 yaşındaki yaşlı adamın durumu fırsat olarak değerlendirip, Özel Kalem Müdürü Nuray Gençay,  Sekreteri Aslı Ziylan, daha önce avukatlıktan ihraç edilmiş olan ve çeşitli suçlardan aranan Hatice Yılmaz isimli eski avukat  ve sahte doktor raporları ve sahte kira sözleşmeleri düzenleyerek söz konusu apartmanı ele geçirmekle suçlanıyor.

Yaşlı adamın ölümünden sonra olayı öğrenen Amerika'daki ailesi, İstanbul'da vekalet verdikleri Avukat Erol Tufan Akpınar eliyle hukuki mücadelele başlatmıştı..

Av. Erol Tufan Akpınar, apartmanı işgal edenler hakkında hukuki mücadelesine önce işgalcilerin binadan tahliyesi için Şişli Mahkemesinde dava açarak başlamıştı. Ancak, davanın ilerleyen günlerinde, karşısına çıkan sahte doktor raporları, Adli Tıp incelemesi ve sahte kira sözleşmeleri ile konunun çok daha derin ve karmaşık olduğu ortaya anlaşılınca, Mustafa Sarıgül ile, Özel Kalem Müdürü  Nuray Gençay, sekreteri Aslı Ziylan, sahte avukat Hatice Yılmaz  ve diğer üç kişi hakkında İstanbul C. Başsavcılığına şikayet dilekçesini vermlişti.

Av. Akpınar başvurusunu doğrulayarak sanıklar Sarıgül ve arkadaşları hakkında şikayetçi olduğunu, İstanbul Savcılığı tarafından dosyanın yetki yönünden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek tahkikata başlandığını ve kendisinin Savcılığa davet edilerek şikayetçi vekilleri sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu, bu safhada şikayetinin içeriği ve detayları hakkında, dosyanın hazırlık soruşturması safhasında bulunduğu için beyanda bulunmak istemediğini ifade etmişti.

SAVCILAR HAREKETE GEÇTİ

Suç duyurusunun ardından Sarıgül ve ismi geçen diğer şahıslar  hemen ifadeye çağrıldı. Ancak yapılan tüm aramalarda ve gidilen adreslerde bu kişilerin oturmadığı ortaya çıktı. Yapılan çağrıya uymayarak ifade vermeye gelmeyen Sarıgül'ün polis nezaretinde savcının karşısına çıkarılmasına karar verildi..

Kaynak: www.sonsayfa.com