BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da turizme yol engeli

Türkiye tarihi ve doğal güzelliklerinin değerini bilmiyor. Son örnek Nevşehir'den sonra ikinci peri bacalarının bulunduğu Hatay'dan

Abone ol

Nevşehir'den sonra ikinci peribacalarına sahip Hatay'da bu eserlere ulaşımı sağlayacak yolun yapılmaması yöre halkını harekete geçirdi.

Müze bünyesinde kayıtlı 40 bin eser barındıran ancak yer darlığı nedeniyle sergileme imkânı bulamayan Hatay, gözle görünen ancak henüz korunmaya alınmayan tarihine de sahip çıkmaya çalışıyor.
Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma unvanını elinde bulunduran Hatay Arkeoloji Müzesinde yer darlığı nedeniyle sergilenemeyen eserler halen depolarda bekletilirken Nevşehir'den sonra yurt genelinde ikinci peribacalarını topraklarında barındıran Hatay'da bu alan korumaya alınamadı.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Yunushan köyünde bulunan Roma İmparatorluğu dönemine ait kaya mezar biçimindeki mağaraların ve Nevşehir'den sonra ikinci Peribacaları için gerekli tanıtım yapılamazken Hatay'a gelen turistler kulaktan dolma bilgilerle bu bölgeyi ziyaret etmeye başladı.

Yunushan Köyü Muhtarı Necip Dirik, köylerinin turizm merkezi olabilecek vasıflarda olduğunu ancak bu güne kadar turizm açısından bu bölgede herhangi bir önlem alınmadığını söyledi.

Muhtar Dirik Türkiye'de tanınan bilinen Nevşehir'in dışında, keşfedilmemiş, tanıtılmamış peribacalarının Yunushan'da mevcut olduğunu ve görülüp mutlaka değerlendirilmesinin gerekliliğini ifade ederek, "Aynı zamanda köyümüzde bulunan Gelinler Dağı, Şeytan Burcu Roma döneminden kalma önemli tarihi değerlerimizdir. Mutlaka turizme kazandırılmalıdır. Bu bölgenin ziyaret edilip turizme açılması için mutlaka bu noktalar arasında ulaşımı sağlayacak yol yapılmalıdır." görüşlerine yer verdi.