BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan dönmeyecek asıl sebep de bu!

Başbakan Erdoğan neden Cemaatin üstüne gitmekte bu kadar kararlı, mektuba rağmen neden sulha yanaşmadı. İşte asıl sebep;

Abone ol

İNTERNET HABER - Dolmabahçe'deki Erdoğan ile olan toplantıya katılan tüm yazarların ortak kanaati Başbakan'ın 'paralel devlet' dediği Cemaate yönelik sert adımlar atacağı yönünde oldu.

Peki ama Erdoğan neden bu kadar kızgın?
Gülen'den gelen 'ıslak imzalı' sulh mektubunu neden dikkate almadı? Neden cemaatin uzattığı bu barış elini tutmadı?

ASIL SEBEP BU!

Erdoğan'ı bu kadar çok kızdıran ve kıran, son yapılmak istenen operasyonda 'Örgüt lideri' olarak suçlanmak istenmesi olmuş. Bugüne kadar bir çok lider bir çok suçlamaya muhatap oldu ancak hiç bir lider 'örgüt lideri' gibi ağır bir itham altında kalmadı. Ne 28 Şubat sürecinde Erbakan, ne de asılan Menderes'e böyle bir suçlama yöneltilmedi. Erdoğan'ı işte dönülmez yola sokan bu olmuş.

erdoğanli-örgüt-şemasi.jpgERDOĞAN'LI ÖRGÜT ŞEMASI

25 Aralık'taki operasyonu planlayanlar Başbakan Erdoğan'ın örgüt lideri olarak tanımlandığı bir şema bile hazırlamışlar! Erdoğan o şemayı kendisi böyle açıkladı (TIKLA OKU)






Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak si yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Erdoğan'ın asıl kızgınlığının şifrelerini veriyor. İşte o yazıdan bölümler;

MEKTUP NİYE ÖFKESİNİ DİNDİRMEDİ?

"Fethullah Gülen Hocaefendi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hitaben, Başbakan Erdoğan'ın da okumasını talep ettiği, 'Islak imzalı' bir sulh mektubu yazdı.

22 Aralık tarihli mektupta Hocaefendi, 'zatı alinizin uzattığı eli tutarız' derken, daha mektubun mürekkebi kurumadan üç gün sonra 25 Aralık tarihinde Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı tutuklamayı amaçlayan ikinci dalga operasyonu başlatıldı.

ERDOĞAN'A YAPILAN KİMSEYE YAPILMADI

Başbakan Erdoğan'a kadar Cumhuriyet tarihinde tam 27 Başbakan geldi geçti. İçlerinde Yüce Divan'da yargılananı da oldu, idam edileni de... Başarısız olup silinip gidenler de oldu, ara dönemlerde göreve çağrılanlar da. Ama bin yıllık devlet geleneğinin üzerine inşa edilen Cumhuriyet tarihinde, örgüt şemaları çizilip, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları hiçbir zaman, 'Örgüt başı' olarak gösterilmek istenmedi.

NE ERBAKAN'A NE MENDERES'E YAPILDI

28 Şubat'ta Erbakan'a çok zulmedildi ama bu yapılmadı. Hatta idam edilen Menderes dahi Anayasayı ihlalden suçlandı ama örgüt başı ithamına maruz bırakılmadı. Darbelerle devrilen Süleyman Demirel'e hiçbir zaman örgüt başı suçlaması yapılmadı. Hamzakoy'da gözetim atında tutuldukları zaman, 'Eski Başbakan' nezaketi ile davranıldı. 27 Mayıs çapulcuları bir yana ara dönemlerin dahi ahlaki vardı.

KİMSENİN OĞLU YA DA KIZI ALINMAK İSTENMEDİ

Erdoğan'dan önce 27 başbakanımız oldu ama hiçbirinin oğlu ya da kızı bir gece yarısı alınmak istenmedi. En son 28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı'nın kapısına dayanmıştı Nuh Mete Yüksel.

Erdoğan'dan önce 27 Başbakanımız oldu. İçlerinde, Türkiye'yi ekonomik krizlere sürükleyeni, ülkeyi demir yumrukla yöneteni, Dersim Kürtlerini fare gibi zehirleteni, ülkeyi faili meçhul cinayetler cehennemine maruz bırakanı oldu. Ama hiçbiri Recep Tayyip Erdoğan'ın maruz kaldığı muameleye maruz kalmadı.

CEMAAT ERDOĞAN'LA 15 KAT BÜYÜDÜ

Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı da bunu hak etti? Başka göstergelere bakmaya gerek yok. Tek bir gösterge vereceğim.

Erdoğan döneminde Gülen Hareketi en az bunu altını çizerek söylüyorum en az 15 kat büyüdü. Bunlar, bu hizmetin karşılığı olarak mı reva görüldü?

Her operasyon karşısında hükümet tedbir almakla yetindi. Daha büyük dalgayla yüz yüze kaldı. En sonunda dalgalar gelip Başbakana dayandı.

Ötesi yok.

Sulhnamelerle yeni bir rehavete girilirse, dördünce dalganın daha şiddetli olacağından şüphem yoktur.

fethullah-gülenin-mektubunun-tam-metni.jpgFETHULLAH GÜLEN'İN MEKTUBUNUN TAM METNİ
Başbakan Erdoğan'ın 'ıslak imzalı' dediği mektubun tam metni ortaya çıktı. İşte Gülen'in sitesinin yayınlamadığı o mektup!