BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan savcılar için şok karar SON DAKİKA

HSYK'dan haklarında iddia bulunan 5 savcı ve yeni emniyet müdürü Selami Altınok için flaş karar çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Günün en sıcak gelişmesi... HSYK toplantısından aralarında Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 5 Savcı ve ve Yeni Emniyet müdürü Selami Altınok için inceleme kararı çıktı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. 3. dairede yapılan toplantıda, Zekeriya Öz başta olmak üzere savcılar hakkındaki iddialar değerlendirildi.

HSYK toplantı sonunda 5 savcı için inceleme kararı verdi. HSYK'nın incelemeye aldığı savcılardan biri de Erdoğan'ın oğluna yönelik operasyon yapacakken dosyası elinden alınan Muammer Akkaş... Listedeki bir diğer isim ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı.

SAVCILAR NEYLE SUÇLANIYOR?

Zekeriya Öz : Usulsüz soruşturma yürütmek ve sponsorlu tatil yapmak.

Muammer Akkaş : Usülsüz soruşturma yürütmek

Turan Çolakkadı : Soruşturmayı engelleme ve karartmak iddiası

Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan : Soruşturmayı engellemek ve karartmakla suçlanıyor.

zekeriya-öz.jpgAĞAOĞLU'NDAN ZEKERİYE ÖZ GERÇEĞİ
Zekeriya Öz 77 bin liralık Dubai gezisini cebinden karşıladığını iddia etmişti. Ağaoğlu şirketler grubunun açıklaması ise bomba etkisi yarattı. (TIKLA OKU)



EMNİYET MÜDÜRÜ NİYE İNCELEMEYE ALINDI


HSYK kurulu Mummer Akkaş tarafından çıkartılan gözaltına listesinin uygulanmadığı iddialarını da değerlendirdi. 17 Aralık operasyonu sonrasında göreve getirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok soruşturmayı karartmakla itham ediliyor. HSYK yeni emniyet müdürü için de inceleme kararı verdi.

BU İNCELEME NE ANLAMA GELİYOR?

3. Daire, hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hakim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor.

NE OLUR?

Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.



















ZEKERİYA ÖZ'ÜN LÜKS DUBAİ TATİLİ

Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai'de 5 günlük lüks bir tatil yaptığı ve bu tatilin parasının da bir inşaat şirketi tarafından karşılandığı ortaya çıktı. Öz'ün bir akşam yemeğinin faturası ise inanılmaz! (TIKLA OKU)

HSYK'DAN KRİTİK TOPLANTI, ÖZ NE OLACAK?  (YENİ GELİŞME)


zekeri̇ya-öz---kahramandi-beleşçi̇-oldu.jpgZEKERİYA ÖZ : KAHRAMANDI BELEŞÇİ OLDU
Olay davaların savcısıydı. Türkiye'nin temiz ellerini gerçekleştirdiğini iddia ediyordu. Bakın onun için bir zamanlar kimler neler dedi?

ZEKERİYA ÖZ KİMDİR, NİYE ASKERLİK YAPMADI?