BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan döneminde Köşk’te ilk devlet günü

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra devlet gelenekleri gereği Perşembe günlerinin devlet günü olması çerçevesinde Çankaya Köşkü’nde ilk devlet günü görüşmeleri bugün yapılacak.

Abone ol

Devlet Günü çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in yanı sıra kuvvet komutaları da bugün Çankaya Köşkü’ne çıkacak. TSK’nın komuta kademesi, seçildikten sonra Başkomutan sıfatı kazanan Erdoğan’a, devlet günü çerçevesinde nezaket ziyaretinde de bulunmuş olacak. Devlet Günü temasları; ABD’nin Irak’a ve terör örgütü IŞİD’e yönelik yeni stratejileri çerçevesinde de ayrı bir önem kazandı.

28 Ağustos’ta görevi devralan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; görevine başladıktan sonra "devlet günü" çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile ilk görüşmelerini, programını erkene alarak Çankaya Köşkü'nde geçen hafta Salı günü yapmıştı. Erdoğan, Perşembe günü devlet günü olağan görüşmelerinin yapılması geleneği çerçevesinde ilk devlet günü olağan görüşmelerini bugün yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12.30’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul edecek. Erdoğan, saat 14.00’te ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Erdoğan, saat 15.30’da ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşecek. Bu görüşmenin farklı boyutu ise bu kabule kuvvet komutanlarının da katılacak olması. Bunun iki anlamı var. Bir; TSK’nın komuta kademesi ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı’na devlet günü çerçevesinde nezaket ziyaretinde bulunacak. İkinci anlamı ise Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler çerçevesinde Erdoğan, TSK’nın komuta kademesi ile önemli değerlendirmelerde bulunacak.