BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Can Dündar'a dizi davası açtı

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili hazırladığı dizi yazı nedeniyle Can Dündar hakkında 3 ayrı dava açıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi şikayetçi oldu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar hakkında, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin dizi ve köşe yazıları nedeniyle 3 ayrı dava açıldı.

Can Dündar 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili yazıları hakkında “gizliliği ihlal”, “hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarından 3 ayrı soruşturma açıldı.

ARKADAŞIN BABASI

Soruşturmaların ikisi Can Dündar’ın yazı dizisi kapsamında 2 Ağustos’ta yayımlanan “Bilal...Ay Özür dilerim, Arkadaş” ve 3 Ağustos’ta çıkan “Arkadaş’ın Babası 1” başlıklı yazılarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve işadamı Usame Kutub’un da aralarında bulunduğu 8 kişi tarafından verilen şikâyet dilekçeleri üzerine “hakaret” ve “gizliliğin ihlali” suçlamasıyla açıldı.

ERDOĞAN'IN YUMUŞAK KARNI

Üçüncü soruşturma ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine Dündar’ın 1 Temmuz tarihli “Erdoğan’ın yumuşak karnı” ve 18 Temmuz tarihli “Fezlekeleri okumak hakkımız” başlıklı yazılarına ilişkin “hakaret” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından açıldı. Dündar soruşturmalar nedeniyle dün savcı Emin Aydinç’e ifade verdi.