BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan diktatör mü?

Türkiye’de üç dönemdir seçimle iş başına gelmiş Erdoğan'a diktatör demek ne kadar doğru?

Abone ol

Belkıs Kübra Afşar

İNTERNETHABER.COM


Türkiye’de üç dönemdir iktidar partisinin lideri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında uzun süredir söylenen, gerek sanal âlemde gerekse medyadan takip ettiğim kadarıyla , ‘Dindar Başbakan’ söylemi ne kadar doğru?

Hatırlarsanız Erdoğan, başbakan olduğu zaman, zafer konuşmasında sadece oy aldığı kitlenin ve dindarların değil, bütün Türkiye’nin Başbakanı olduğunu tekrar tekrar ifade etmiş ve diğer dönemlerde de aynı söylemlerini sürdürmüştür. Hatta birçoğumuzun hatırlayacağı gibi iktidara geldiği ilk günden itibaren Türkiye’de devam eden ‘başörtüsü sorunu’ konusunda sorulan sorulara Türkiye’nin öncelikli sorunlarının, ekonomi, işsizlik ve eğitim olduğunun altını çizmiş ve olabildiğince bu sorunu, gündeminden uzak tutmaya çalışmıştır.

Bugün geldiğimiz nokta, bu sorunun hâlâ çözülememiş olduğunu ve birçok muhafazakâr kesim tarafından rahatsız olunan bir durum haline geldiğini görmekteyiz. Partisinde başörtülü milletvekili adayını bile ön sıralarda göstermeyen bir Başbakan’a ‘Dindar Başbakan’ yakıştırması ne kadar doğrudur? Merak ettiğim bu ‘Dindar Başbakan’ söylemini söyletmeyi gerektirecek acaba Recep Tayyip Erdoğan ne söyledi? Öte yandan dayatılarak gündemde tutulmaya çalışılan ‘Diktatör’ eleştirisini hak edecek ne yaptı? Diktatör bir Başbakan’ın partisi hakkında açılmış otuz beş ayrı dava bulunmakla beraber, şahsına -daha da ötesi- eşinin şahsını hedef alan birçok yazı yazılmış; karikatür çizilmiş ve bütün bu hakaret içerikli şeylere karşın -nasıl bir diktatör ki- bir diktatörün vereceği cevapla cevap vermeyip; sadece serzenişte bulunması ve hakkı olanın yargıda aranması gerektiğini vurgulamıştır. Yine, her defasında, sandıktan referandumdan, halktan bahsetmesi Erdoğan’ı nasıl bir diktatör yapmıştır?

Dünyadan bir örnek vereyim size diktatörlüğe dair. Komünist liderlerden biri olan Sovyetler Birliği Başkanı Stalin’nin mecliste konuşmasının alkışlanması esnasında ilk alkışı bırakan ve kendisini alkışlamayan siyasilere karşı büyük bir kin beslediğini ve hatta şiddete varan psikopatça hareketler sergilediğinden bahsetmek pekâlâ bir diktatörden bahsetmek anlamına gelir. Esad ve babası Hafız Esad rejiminin uygulamalarından bahsetmeye bile gerek yok örnek için… Şimdi size soruyorum; ‘Erdoğan nasıl bir dindar nasıl bir diktatör?’ Acaba bu söylemi dayatmaya çalışan kesimin bildiği bir diktatör tanımımı var da biz bu tanımımı bilmiyoruz acaba?