BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cassini çok özel fotoğraf peşinde

Cassini uzay aracı, çok uzaklardan Satürn'den Dünya'nın özel bir fotoğrafını çekmeye çalışacak. Peki nasıl olacak?

Abone ol

BBC'nin haberine göre, Cassini'nin kamera ekibinin lideri Carolyn Porco, fotoğrafın 19 Temmuz'da Satürn'den çekileceğini söyledi.

Dünya'nın milyarlarca kilometre uzaklıkta, küçük bir nokta olarak görüleceği fotoğrafın, 1990 yılında Voyager-1 keşif aracının çektiği ünlü "Pale Blue Dot" görüntüsünü andırmasının umulduğu belirtildi.

Buradaki farklılığın, insanların fotoğraflarının çekileceğini önceden bilmeleri olduğu ifade edilirken, Boulder'daki Uzay Bilim Enstitüsü'nden bir araştırmacı, "El sallayabilirler" esprisi yaptı.

Carolyn Porco, "insanların, milyarlarca kilometre uzaklıkta fotoğrafımızı çeken bir robotumuz olduğu gerçeğini kutlayabileceklerini" söyledi. Voyager-1, "Pale Blue Dot"u Neptün'ün biraz daha ötesinden çekmişti.

Cassini uzay aracı, 9 yıldır halkalı gezegen Satürn'de, misyonun 2017 yılında sonlandırılması planlanıyor. Öte yandan bilim adamları, daha öğrenecek çok şeyin olduğunu söylüyorlar.
Bilim adamları, Satürn'de kalan süreyi, misyonun ilk yıllarında çok riskli olarak görülen bazı manevralar için kullanmak istiyorlar. Buna, Cassini'nin Satürn ile iç C-halkası arasında dalış yapması da dahil.