BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CNN'e konuştu yalnız bırakıldık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD'de CNN'den Christiane Amanpour'a özel röportaj verdi. Erdoğan, diğer ülkelere teröre karşı ortak duruş çağrısı yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN'e verdiği röportajda birçok Avrupa ülkesinin terör tehdidinin üzerine eğilmediğine ve terörle mücadele için gerekenleri yapmadığını söyledi.

IŞİD'in yayılmasına izin veren ülkeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa kendi ülkelerinden gelen teröristler konusunda Avrupa'nın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti.

"BEKLENTİMİZ HİÇBİR ZAMAN KARŞILANMADI"

Belçika'daki yetkililerin Brahim el Bakraoui meselesinde de benzer bir ihmal sergilediğini söyleyen Erdoğan, "Ülkelere terörizme karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" dedi.

"BATIDAN AYNI KARARLILIĞI BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD ile mücadele kararlılığına dikkat çeken Erdoğan, "Biz bu amaca bağlıyız ve Batılı ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz" diye konuştu.