BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.406,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Bunların hesabı muhakkak sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen 744'üncü Vuslat Yıl Dönümü Programı"na katıldı. Erdoğan, isim vermeden İsrail'i eleştirdi, yapılanların hesabının mutlaka sorulacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimi güçlerin Müslümanlar'ın hassasiyetlerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor olabileceğini söyledi. Mevlana'nın şiddet ve fitneyle iktidar hayali kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net biçimde anlattığını ifade eden Erdoğan, Müslümanlar'ın kararlı biçimde durmaları halinde bu güçlerin etkili olamayacağını kaydetti.

Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde dün düzenlenen "Hazreti Mevlana'nın 744'üncü Vuslat Yıl Dönümü Programı"na katıldı.

Gönülleri bir Şeb-i Arus ile daha buluşturan Allah'a hamdeden Erdoğan, "Hazreti Mevlana'nın düğün gecesini, şu manevi atmosferi yaşamamıza imkan sağlayan, hasret gidermemize, hasbihal etmemize vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Hazreti Mevlana'yı anlamanın, onun hikmet, ilim ve aşk menbasından istifa etmenin de nasiple olduğunu kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, Mesnevi'nin uçsuz bucaksız bir derya olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'de ve bölgesinde birilerinin kanla, kinle, şiddetle hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyor olabileceğine işaret ederek, bazılarının otobüste bekleyen sivilleri, evine ekmek götüren esnafı, sabah namazına giden imamı, kundaktaki yavruları katlederek güç devşirebileceklerini düşünüyor olabileceğini söyledi.

Mevlana 744. vuslat yıl dönümü ile anıldı

"SABRIMIZI SINIYOR OLABİLİR": Kimi rejimlerin varil bombalarıyla, balistik füzelerle yıkım ve katliamla iktidarını koruyabileceğini zannedebileceğini ifade eden Erdoğan, "Kimi güçler, Müslümanların hassasiyetlerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor da olabilir ama Mevlana Hazretlerinin bize, baskıyla ikbal peşinde koşanların, şiddet ve fitneyle iktidar hayali kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net biçimde anlatmaktadır." dedi.

"Unutmayınız ki 'Aş tuz ile tuz da karar ile'. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kararlı olacağız ve elbette kararını bileceğiz ki hedefimize ulaşabilelim." diyen Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tarihte sayısız kez teyit edildiği üzere 'zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur'. Zalimin yaptıkları hiçbir zaman yanına kar kalmaz. Hem bu dünyada hem de ahirette katliamların, zulümlerin, dökülen masum kanlarının hesabı muhakkak sorulur, sorulacaktır. Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabb'ine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti evelallah ne içeriden, ne dışarıdan kimse yıkamaz. Biz bir ve beraber olursak, Allah'ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy vermeyecektir. Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdura soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler üzerinden kadim müştereklerimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgarları, şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır."



"ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM"

"Herkesten, tüm Mevlana dostlarından aşkla, muhabbetle, şevkle inancımıza, değerlerimize, vatanımıza sahip çıkmasını özellikle rica ediyorum." ifadesini kullanan Erdoğan, Hazreti Pir'in "Gönül vermedikçe, gönül bulamazsın" dediğini de hatırlattı.

Hazreti Mevlana başta olmak üzere tüm gönül sultanlarını rahmetle, minnetle, tazimle yad ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus törenini düzenleyen kurumlara, emeği geçen herkese, sanatçılara teşekkür etti.

Erdoğan, bu vuslat gecesi vesilesiyle gönüllerin, zihinlerin, bedenlerin zikrullah ile Aşk-ı Muhammedi ile paklanmasını Allah'tan niyaz ettiğini söyledi.

Bu gece yapılan duaların, semaların, evrad-ı şeriflerin hak katında kabul olmasını dileyen Recep Tayyip Erdoğan, "Allah ülkemizi, milletimizi, uhuvvetimizi ve muhabbetimizi daim etsin." diye konuştu.