BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01

Mevlana 744. vuslat yıl dönümü ile anıldı

Mevlana 744. vuslat yıl dönümü ile anıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Mevlana 744. vuslat yıl dönümü ile anıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti evelallah ne içeriden ne dışarıdan kimse yıkamaz. Biz, bir ve beraber olursak, Allah'ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy vermeyecektir."

Mevlana 744. vuslat yıl dönümü ile anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdura soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler, kadim müştereklerimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgarları, şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır."Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri sema ayin-i şerifi icra etti.