BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bu ismi de beğenmedi

Başbakan Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi'nin "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Kadir Topbaş 'ın İstanbul Şehir Parkı projesine verdiği Central Park ismini eleştiren Başbakan Erdoğan 'ın bu kez hedefinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay vardı.

Küçükçekmece'de inşaa edilen dev gösteri merkezine verilen 'Arenamega' ismini beğenmeyen Erdoğan, "Bunun yerine başka bir isim düşünün" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

KADİR GECESİ MESAJI

Allah işkence altında inleyen tüm Müslümanlara dayanma gücü nasip eylesin. Mısır’daki zor günler geçiren kardeşleriniz için bu mübarek gecede dualarınızı esirgemeyin.

Buruk bir Ramazan yaşadık. Kadir Gecesi’ne mahsun duygularla giriyoruz. Şunu da biliyoruz ki her karanlık gecenin mutlaka aydınlık bir sabahı vardır.

Sabrın sonu mutlaka zaferdir. Asla karamsar olmayacağız.

Hicret sırasında o kutlu mağarada Hz. Ebu Bekir peygamberimize o sıkıntının olduğu anda ‘’Allah’ın yardımı ne zaman?’’ diye sorduğunda peygamberimiz ‘’Korkma. Muhakkak ki Allah’ın yardımı yakındır’’ demiştir. Allah bize bir Musa zaferini müjdeleyecektir.

ÇAMUR DERYASIYDI

Küçükçekmece bir çamur deryasıydı. Belediye Başkanı olduğum zamanda burada mesafe alınamıyordu. Mesafe almak için dertli olmak gerekiyordu. O zaman biz üzerimize düşeni yapıyorduk ama ilçe belediyelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün burada muhteşem bir eserin açılışını hep beraber yapıyoruz. Şu anda şu eserin benzeri yok.

Tüm Türkiye’ye hitap edecek bir yatırımı resmi olarak herkesle buluşturuyoruz.

30 dönüm arazi üzerinde muhteşem sahnesi, mimarisi, dünyaya örnek teşkil edecek ışıklandırma ve ses sistemiyle bu güzel eser İstanbul ve Türkiye’nin önemli bir sanat merkezi olacak.

6 bin koltuk artı 2 bin ayakta olmak üzere 8 bini kapalı, 27 bini de ayakta olmak üzere 35 bin kapasiteli bir salonun içindeyiz.

Burası Avrupa’nın en büyük sahnesi.

TÜRKÇE HASSASİYETİNİ KAYBETTİK

Açılışını yaptığımız kamu ya da özel sektör yatırımlarında maalesef her şey birbirine karıştığı için zorlanıyoruz. Türkçe hassasiyetini kaybettik. Burada böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bizim son derece zengin bir dilimiz olmasına rağmen niçin?

Eserlerimize isim koyarken yokluğunu ve yoksulluğunu hissetmeyeceğimiz bir tarihimiz var. Kültür diyoruz o da Türkçe değil. Hadi onu da Türkçeleşmiş kabul ediyoruz. İthal kelimelerle Türkçemiz mahvedildi.

Kültür ve Turizm Bakanı’na da hatırlatıyoruz gereğini yapmamız lazım.

ARENAMEGA YERİNE BAŞKA BİR İSİM DÜŞÜNÜN

Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yansıtacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserine ismiyle müsamma olsun Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirine sunuyorum.

BÜYÜK BAŞARILAR KAZANDIRIYORUZ

10 yıl öce Hakkari'ye, Şırnak'a havalimanı yapılacak deseler kim inanırdı? Ağustos ayının ilk 3 gününde YAŞ toplantılarımızı yaparak, TSK'nın yeni komuta kademesini belirledik. Ardından Avrupa'nın en büyüklerinden olacak bir gösteri merkezini bugün açıyoruz. Yarın Marmaray'ın test sürüşünü yapacağız. Türkiye'ye çok büyük eserler, başarılar kazandırıyoruz. Nisan ayında Türkiye ekonomisinin 2012 büyüme rakamları açıklandı. AB ekonomide daralırken biz yüzde 2,2 büyüme oranıyla farklı bir yerde durduk. 

TÜRKİYE'NİN HASIMLARI BOŞ DURMUYOR

Mayıs içinde 3. Köprü'nün temellerini attık. 2015'te burayı da bitireceğiz. Marmaray'ın biraz daha güneyinde 2 katlı tüpgeçit. Bu da 2015'te açılacak. Bütün bunları yaparken gece gündüz demeden parlamentomuz da çalıştı. Bizim bu millete sevdamız var. Son aylar içinde meclisimiz büyük fedakarlıkla çalıştı. Çok önemli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdik. Yatırımlarımıza, hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. 

Türkiye üstü üste başarılar elde ederken, elbette içeride ve dışarıda Türkiye'nin hasımları da boş durmuyor. Türkiye bu yürüyüşü sürdürüyor, devam edecek. Kimse Türkiye'nin büyümesini engelleyemez. Şu anda ekonomisiyle küresel ölçekte büyük bir Türkiye var. Dış politikasıyla mazlumların yanında duran bir Türkiye var.

MİLLET GİT DERSE GİDERİZ

Biz partimizi kurarken, yeter söz de karar da milletin dedik. 10.5 yıl süresince demokrasiyi güçlendirmek için sürekli gayret gösterdik. Türkiye'de artık buradan geriye gidiş yok. Türkiye'nin istikbalini milli irade belirler. Ne medya, ne sosyal medya, ne de terörize edilen sokaklar değil yalnızca sandık belirler. Polise taş atmıyor diye kimse milleti yok saymasın. Dükkanların camını indirmiyor diye kimse bu mmilleti yok saymasın. Kirli mektupların altına imza atmıyor diye kimse bu milleti yok saymasın. Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa herkes bunun gereğini yapmak zorundadır. Millet bize 'git' derse boyunumuz kıldan incedir, gideriz.

GASP EDİLMİŞ MİLLET İRADESİ

Şu anda Mısır'da gasp edilşmiş bir millet iradesi var. Birileri buna saygı duyuyorsa demokrasiye inanmış biri olarak benim buna inanmam mümkün değil. Ben sizleri paranız, pulunuz, makamınız için değil sadece Allah için seviyorum.