BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  DÜNYA

İzmir alev alev

İzmir’in Urla ilçesinde, makilik alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, itfaiye ...

Abone ol

İzmir’in Urla ilçesinde, makilik alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, itfaiye ekipleri yerleşim alanlarını tehdit eden alevlere müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre yangın , Yıldıztepe mevkiinde bulunan otluk ve makilik alanda saat 20.30 sıralarında çıktı. Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana yayılan yangına Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 dozer ve 20 arazözün müdahale etti. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, yerleşim alanlarını tehdit ediyor.
Olay yerine gelen Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu bölgedeki söndürme çalışmalarını inceledi. Karaosmanoğlu, “Ekipler yerleşim alanlarına yangının ulaşmaması için çalışıyor. Yakın bölgede bir sitemiz var. Özellikle o alanı alevlerden korumak için dozer bekliyoruz. Bu arada vatandaşlarımız tarafından tel örgülerin tam sınıra çekilmesi nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekiliyor” dedi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
(İHA)