BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  DÜNYA

İslam aleminde Kadir Gecesi coşkusu yaşandı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla camiler dolup taştı. İstanbul’da bulunan Eyüp Sultan Camisi’ne akın eden vatandaşlar i...

Abone ol

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla camiler dolup taştı. İstanbul’da bulunan Eyüp Sultan Camisi’ne akın eden vatandaşlar ise huşu içerisinde dua etti.

Balıkesir’de Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı
Kadir Gecesi’nde Balıkesir’deki camiler doldu taştı. Ramazan ayının 27. gecesinde kutlanan Kadir gecesinde Zağnos Paşa Cami kalabalık cemaat topluluğunu ağırladı. Yüzlerce Balıkesirli, iftar sonrasında camiye gelerek dua etti ve teravih namazını kıldı. Kısa sürede caminin içi ve bahçesini dolduran cemaat, teravih namazında sokaklara taştı. Bazı vatandaşlar yer sıkıntısı sebebiyle caminin hemen yanındaki yeşillik alanda namaz kılındı.

Bursa’da Kadir Gecesi Coşkusu
Kadir Gecesi dolayısıyla Bursa’da camiler dolup taşarken, Maksem Düstürhan Camii’nde sergilenen Sakal-ı Şerif’ yoğun ilgi gördü.
Bursalılar, bin aydan hayırlı gecenin coşkusu camilere akın ederek yaşadı. Başta Ulucami, Yeşil ve Emir Sultan Camii’ne akın Bursalılar yer bulamayınca yollarda saf tuttu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı Ulu Cami’de avludaki şadırvanların çatılarında namaz kıldı. Kadir gecesi sebebiyle şehir merkezinde trafik yoğunluğu yaşandı. Atatürk Caddesi, Setbaşı caddelerinde Kadir Gecesi sebebiyle trafik yavaş ilerledi. Trafik ekipleri, trafik akışını sağlamak için uğraşırken, vatandaşlar camilerde dua ederek, Kadir Gecesi’nin coşkusunu doyasıya yaşadı.

SAKAL-I ŞERİF İZDİHAMI
Kadir gecesi dolayısıyla Maksem Düstürhan Camisi’nde cam içinde sergilenen Sakal-ı Şerif’i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. ’Sakal-ı Şerif’ bulunduğu yerden tekbirler ve ilahiler eşliğinde indirildi. ’Sakal-ı Şerif’i gören bazı vatandaşlar, duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Sakarya’da Sakal-ı Şerif İzdihamı
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Sakarya’da Sakal-ı Şerif izdihamı yaşandı. Adapazarı’nın tarihi camii Orhan Camiinde Teravih namazı sonrası ziyarete açılan sakalı şerifi görebilmek için binlerce Sakaryalı camiye akın etti.

Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nde Sakaryalılar Sakal-ı Şerifi görebilmek için Orhan Cami’ne akın etti. Caminin içi yeterli gelmeyince caminin içinde bulunduğu meydanda Teravih namazlarını kılan Sakaryalılar Teravih namazının bitiminde Sakal-ı Şerifi görebilmek için adeta izdiham yaşadılar. Sakal-ı Şerife dokunarak dua eden vatandaşlardan bazıları gözyaşlarını tutamazken Sakal-ı Şerifi Sakarya’ya getiren yetkililere teşekkür ettiler.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin tuttuğu sakalı şerifi dikkatle inceleyen vatandaşlar bir taraftan da cep telefonları ile görüntü almaya çalıştı. Önce erkeklerin ziyaretin açılan sakalı şerif daha sonra kadınlar tarafından ziyaret edildi.

Selimiye Camii Doldu , Taştı
Bin aydan daha hayırlı olarak kabul gören Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Selimiye Camii doldu taştı. Edirne Selimiye Camii, Batı Trakya başta olmak üzere, çevre illerden gelen Müslümanların akınına uğradı. Kadir gecesi dolayısıyla Edirne Selimiye Camii gündüz saatlerinde dolmaya başladı. Orucunu açanlar camilere akın etmeye başladı. Özellikle Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii çok sayıda vatandaşı ağırladı. Semaya açılan eller, ibadet edenler, gecenin geç saatlerine kadar dua ettiler.

Cami bahçesinde aileleriyle oturanlar, kuran okuyanlar, Kadir Gecesi’nde bol bol dua ettiler. Ortalama 20 bin kişinin namaz kıldığı Selimiye Camii’nde yer bulamayanlar, kartonların üzerinde, kendi giysilerini yere koyarak, dışarıda namaz kıldılar.

Özellikle Batı Trakya’dan gelen soydaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla ibadetlerini Selimiye Camii’nde yaptılar. Batı Trakya Dedeağaç bölgesinden gelen Ahmet Halitoğlu, 70 kişilik grupla birlikte grup başkanı olarak Edirne’ye geldiğini söyledi. Halitoğlu her yıl geldiği Selimiye Camii’ne bu yıl 8’inci kez geldiğini belirterek, “Türkiye bizim için çok değerli, biz oradaki haklarımızı çok kaybettik, ondan dolayı, Türkiye var oldukça bizim hiçbir şeyden korkumuz yoktur” dedi.

Kadir Gecesi’nde Camiler Doldu Taştı

Bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen mübarek “Kadir Gecesi’nde” Kırklareli’nde bulunan camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu taştı.
Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi’nde Kırklareli Hızırbey Camii doldu taştı.
İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından verilen vaazın ardından teravih namazı kılındı.

Konya Halkı Kadir Gecesinde Mevlana Müzesi’ne akın etti

Mübarek Kadir Gecesi’nde Konya halkı Mevlana Müzesi’ne akın etti. Mevlana Müzesi’nin önünde namaz kılmak isteyen vatandaşlar caddeye saf tutarak teravih namazını kıldı.

Konya’da mübarek Kadir Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Mevlana Müzesi’ne akın etti. Mevlana Müzesi ve yanında bulunan Sultan Selim Camisi’ne gelen cemaat yer bulmakta güçlük çekti. Yer bulamayan vatandaşlar ise Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak teravih namazını kıldı. Mevlana Caddesinde cemaat saf tuttuğu için trafik bir süre kesilmek zorunda kaldı.

Kadir Gecesinde Başkentliler camilere akın etti

Ankara’da Kadir Gecesi kılınan namazlar ve edilen dualarla idrak edilirken, camiler dolup taştı.

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Ankaralılar camilere akın etti. Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Kocatepe, Hacı Bayram Veli camileri başka olmak üzere kentteki birçok camide iftardan sonra hazır bulundu. Camilerde boş yer bulamayan vatandaşlar ise teravih namazını avluda eda etti.

Kocatepe Camisi’ne aileleriyle birlikte gelen çocuklar daha çok Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasından dolayı mutluluklarını belirtirken, yaşlılar Ramazan ayının bitmesinden dolayı duydukları üzüntüyü ifade etti. Çocukları, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda toplayacakları şeker ve bayram harçlıkları cezp ederken, yaşlılar bin aydan daha hayırlı olan Ramazan Ayı’nın bitmesini hiç istemediklerini, şimdiden bu mübarek aya tekrar kavuşmayı dilediklerini dile getirdi.

Sivas’ta Sakal-ı Şerif heyecanı

Sivas’ta, Kadir Gecesi’nde teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif halkın ziyaretine açıldı.

Kadir Gecesi nedeniyle camilerin dolup taştığı Sivas’ta, teravih namazı sonras Paşa Cami’nde Sakal-ı Şerif’i ziyarete açıldı. Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Sakal-ı Şerif’e dokunmak için sıraya giren vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Toplu halde okunan salavat eşliğinden vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i öptü.

Erzurum’da Sakal-ı Şerif izdihamı

Erzurum’da Kadir Gecesi dolayısıyla Lalapaşa Camii’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Lalapaşa Camii’nde teravih namazını kılmaya gelen Erzurumlular, camiyi doldurdu. Camiye sığmayan cemaat, avluya yayılan hasırlar üzerinde namazı eda etti. Hasırların yetmediği yerde bazı vatandaşlar, üzerlerindeki ceketleri taş zemine sererek namazlarını kıldı. Kılınan teravih namazının ardından Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Sakal-ı Şerif’i ziyaret açıldı. Salavatlar getiren ziyaretçiler, gruplar halinde içeriye alındı. Vatandaşlar dualar eşliğinde Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederken, bazı kişilerin Sakal-ı Şerif’i cep telefonlarıyla fotoğraflamaya çalışmaları izdihama sebep oldu. Kalabalığın arasında kalan çocuklar ise ezilme tehlikesi geçirdi. Kalabalığı elleriyle iterek uzaklaştırmaya çalışan cami imamı, sık sık uyarıda bulundu.

Bağcılar Belediyesi Kadir Gecesi’ne Özel Kur’an Ziyafeti

Ramazan Bağcılar’da bu yılda farklı yaşandı.Ramazan çadırı ile mahalle iftarlarında her akşam binlerce ilçe sakini birlikte iftar açtı.
Kadir Gecesi için Bağcılar’da farklı bir program hazırlandı.”Kur’an-ı Kerim” ziyafeti adı verilen programa aralarında Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa İmamı İkrime Sabri’nin de bulunduğu ünlü Hafızlar Kur’an okudu.
Kablosuz internet ağı Wİ-Fİ ve 16 klimanın bulunduğu iftar çadırındaki Teravih Namazı sonrası düzenlenen Kadir Gecesi programına vatandaşların ilgisi büyük oldu.Kur’an dinlemek 7’den 70’e bir çok vatandaşın katıldı görüldü.
Bağcılar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kadir Gecesi programında şu Hafızlar; “ İkrime Sabri,Dünya Kur’an okuma birincisi İstoç Camii İmam hatibi Hafız Osman Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar müdürlüğü İmamı Hafız Bünyamin Araz, Emine İnanç vakfı camii imam hatibi Abdurrahman Bozan ” kur’an ziyafeti yaşattı.
Kur’an ziyafeti sonrası Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa İmamı İkrime Sabri yaptığı açıklamada “ Allah’a akan kanın durması için dua ederiz böyle bir gecede Müslümanların selameti için dua ederiz.Biz Türkiye’ye çok değer veriyoruz akan kanların durması için. Türkiye’nin yardımlarına hükümetin yardımlarına çok ciddi manada önem veriyoruz “ diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)