BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Berlin'den cemaate sert çıktı

Başbakan Erdoğan, Berlin'de 17 Aralık sürecini anlattı, hükümete yönelik kurulan tuzağı boşa çıkardıklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Berlin'de sesini yükseltti 17 Aralık sürecinde hükümete yönelik darbe girişimini önlediklerini söyledi. Yolsuzluk iddialarını yalanlayan Erdoğan, yaptıkları yatırımları anlattı, yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunların yapılamayacağını söyledi. İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşmasından satır başları;

Elbette en büyük teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Berlin’in bu büyük salonunu dolduran tüm kardeşlerime, tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyor, aşkınız, sevdanız, ahde vefanız, muhabbetiniz için her birinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün bir kez daha sizlere Türkiye’deki kardeşlerinizin, akrabalarınızın selamlarını getirdik. 

''GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ''
 
“Sevgili kardeşlerim bu akşam Berlin başka. Berlin’den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Birileri ahkam kesiyor. Türkiye’de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası. En güçlü olduğumuz yerimiz burası. Ya yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolarlık milli geliri 10 senede 800 milyar dolara nasıl çıkaracaksın? 79 senede 6100 km bölünmüş yol yapacaksın. Biz bunun üzerine 17100 km ilave edeceğiz. Siz yolsuzluğun olduğu yerde bunları yapabilir misiniz?

YİNE KILIÇDAROĞLU'NA ÇATTI

Hatırlayın hastane kapılarında kuyruğa giriyorduk. Doktor hak getire. Bir röntgen çektireceksin 6-7 ay sonraya gün veriyorlardı. Artık insanını insan yerine koyan bir anlayış var. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunlar olabilir mi? İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Doktor efendi 5 tane ilaç yazar. Gidersin SSK’nın eczanesine. 5 ilacın 2’si var, 3’ü yok. Ben bunun primini ödüyorum. Bana bunu vermeniz gerekmez mi? Benim vatandaşım gider onu da parasıyla alırdı. Malum bugün ana muhalefetin bir genel müdürü var. O bir zamanlar da SSK’nın genel müdürüydü. O zaman ilaç bulamıyorduk ilaç. Bir SSK’yı yönetemeyenlere ülke emanet edilir mi? E zaten milletim ondan bunlara ülke emanet etmiyor. Bunların en büyük sanatı iftiradır. Neden çünkü öyle yetiştiler. Ama unutmayın güneş balçıkla sıvanmaz.” 
 
''DÜNYANIN HER YERİNDE MAZLUMLARIN SESİ OLDUK''

“Çetelerin, mafyatik yapılanmaların, örgütlerin, cuntaların egemenliğine son verdik. Üniversitelerde okuyan kız çocuklarımızın başörtüsü yasağına son verdik. Kamuda başörtüsünü serbest bırakarak toplumsal barışın önünü açtık. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 4+4+4 uygulamasıyla imam hatiplerin kapılarındaki kilitleri kırdık. İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün önünü açtık. Anlamsız yasakları, kısıtlamaları kaldırdık. En önemlisi de 30 yıldır mücadele eden teröre karşı mücadelede çok  önemli bir noktaya geldik. Son 1 yıldır Türkiye’de hiç kimse terör nedeniyle hayatını kaybetmedi. Hiçbir eve, anne, baba yüreğine ateş düşmedi. 11 yıl boyunca dünyanın her yerinde mazlumların sesi olduk.”
 
17 ARALIK SÜRECİNDEN TÜRKİYE GÜÇLENEREK ÇIKACAK
 
“Önce Gezi olaylarında denediler olmadı. Sonra 17 Aralık’ta çok sayıda milli değerimizi hedef aldılar. Milli Bankamız Halk Bankası’nı hedef aldılar. Milli İstihbarat Teşkilatı’nı yıpratmak istediler. Marmaray’ı, hızlı tren projemizi durdurmak istediler. Ekonomiyi hedef alarak moralleri bozmak, istikrarla büyüyen ekonomiyi hedef aldılar. Bunlar da zerre kadar vatan sevgisi, millet sevdası yok. Kendi ülkesini başka ülkelerde karalayan da olabilir mi? Gücün yetiyorsa gel burada yap. Ama gücün yetmediği yerlerde bu tür takiye, yalan her yol var bunlarda. İşte bu tuzağı da bozduk. Heveslerini kursaklarında bıraktık.

"KURDUKLARI TUZAK ORTAYA ÇIKTI"

Hırsızlıkların en büyüğü unutmayın milli irade hırsızlığıdır. Milli iradeyi çalanlar her seferinde Türkiye hazinesini boşaltmış, yetimin hakkına el uzatmıştır. İşte şimdi de Türkiye’yi o günlere götürmek istiyorlar. Hiç şüpheniz olmasın milli iradeye sıkı sıkıya sahip çıkan bir iktidar var. Kim olursa olsun yolsuzluğa, usulsüzlüğe izin vermeyen bir iktidar var. Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Yolsuzluk iftirasıyla kurdukları tuzak ortaya çıkıyor. Türkiye üzerine kurdukları senaryo net bir şekilde görülüyor. Hiç kusura bakmasınlar geçti o günler. Türkiye’de artık hükümetleri millet kuruyor, millet görevden alıyor. Şuna istifa et buna istifa et diyenler gelsinler Türkiye’ye siyaseti Türkiye’de yapsınlar. 17 Aralık sürecinden inşallah Türkiye güçlenerek çıkacak."