BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Başbuğ Paşaya seslendi

Erdoğan'ın gündeminde irtica belgesi ve açılım vardı. Bahçeli'yi topa tuttu, Genelkurmay'a çağrıda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan iç ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İrtica belgesiyle ilgili konuşan Erdoğan, Genelkurmay'a "yönetici makamında olanların tutuculuk içine girmemesi gerekir, rahatlıkla gelip yargıya bunları teslim etmelidir" şeklinde çağrıda bulundu. 

İran'ın nükleer gücünü gündeme getirenlerin İsrail'e karşı aynı hassasiyeti göstermediğini belirten Erdoğan "Türkiye'nin dış politikası yön değiştirmiyor, normalleşiyor" diye konuştu.

Erdoğan şehit ailelerinin ve kamuoyunu hissiyatını eleştirmekle suçladığı Bahçeli ve ekibini de "MHP dağa çıkacakmış buyursun çıksın" sözleriyle eleştirdi.

Aşı konusunda da Sağlık Bakanı ile aynı düşünmeyen Erdoğan aşının iradeye bağlı olarak halka sunulmasını istedi.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

DİKLENMEDEN DİK DURDUK

3 kasım seçimleri ve ardından AK Parti olarak siyaset tarzı asla eskisi gibi olmayacağını ortaya koymuştur. Siyasete uslup coşku ve heyecan kazanırmıştır. Kaynak ve vakit kaybettiren meseleler çözülmüş ve çözüm yoluna girmiştir. Tabu gibi görülen nice mesele özgürce konuşulmuştur. Milletin tercihlerini yok sayarak bizden koparmak isteyenler oldu. Tahriklerle komplolarla iftira ve ithamlarla partimiz yıpratılmak istendi. Ancak boynumuzu eğmedik ve taviz vermedik, diklenmeden dik durduk.

MİLLETİN EMANETİNE KİMSE EL UZATAMAZ

Altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. Egemenliğin kullanılması hiçbir süretle kişiyle zümreye bırakılamaz. AK Parti olduğu sürece hukuk dışı hiç bir güç milletin emanetine el uzatamaz. Uzattığı anda milleti karşısında bulur, AK Parti'yi bulur. Hiç kimse Türkiye'yi karanlık mecralara sürükleyemez.

Türkiye'nin kalkınmasından kim neden rahatsız olabilir? Kim neden akamete uğratabilir. Nasıl olur da vatan sevgisiyle izah edilebilirler. Kirli senaryolar yazanlar bu ülkeyi bu milleti sevdiklerini nasıl iddia edebilirler. İzin vermedik vermeyeceğiz.

EY MHP HESAP VER

Biz hayal üretmiyoruz, hayal dünyasında dolaşmıyoruz. Çok açık net konuşuyoruz. Enflasyon bir canavardı. Yüzde 30’daydı. Şu anda 5.3. Öbür tarafta devletin borçlanma faizi ey MHP yüzde 30’du enflasyon, o dönemde borçlanma faizi yüzde 63’tü. Bunu kimin cebinden alıyordunuz. Bu ülkede karşılıksız paraları siz bastınız. Bunun hesabını verin. Şu anda borçlanma faizi tek haneli rakama düşmüştür.

HİÇBİR ŞEY KARANLIKTA KALMAYACAK

Geçtiğimiz ayalarda bir belge ortaya çıktı. Sahteyse vahim değil de vahim dedim. Hukuk çerçevezinde olmamız gerektiğini söyledim. Parlamentonun yüzde 65'ini siz yöneteceksiniz sessiz kalacaksınız. Böyle bir şey mümkün mü? Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için bütün kurumlar çalışıyor. Hiç bir şeyin üstü örtülmüyor. Hiç bir şey karanlıkta kalmayacak. Bir kaç zanlı yüzünden kurumların hedef gösterilmesi asla doğru değildir.

TSK'YA ÇARPICI MESAJLAR, MALUM KORO'YA AĞIR YÜKLENMELER BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

TSK'DAKİ YÖNETİCİLER TUTUKLUK İÇİNE GİRMEMELİ

Adaletin tecellisi noktasında parti olarak hukuk ve demokrasi çerçevesinde olacağız. Bunlar ortaya çıkarken kurumlar asla yıpratılmamalı. Bütün mesele nedir? Burada da yönetici makamında olanların tutuculuk içine girmemesi gerekir, rahatlıkla gelip yargıya bunları teslim etmelidir. Oradaki zanlılar varsa ortaya çıkarılması ve hukuka teslim edilmesi gerekir.

BÖLGE TAMAMEN NÜKLEER SİLAHTAN ARINDIRILSIN

Bizim nükleer silahlar konusunda tavrımız açık ve nettir. Lütfen hem ulusal hemde uluslar arası medya buradan söylediklerimi kendi istedikleri şekilde değil, ne söylediysem aynısı şeklinde duyursunlar. Aksi takdirde şahsıma da partime de haksızlık yaparlar.


Biz nükleer silahlardan tamamen arındırılmış bir bölgede yaşamak istiyoruz. Bunu BM Güvenlik Konseyi’nde aynen böyle konuştum. İran'ın nükleer programına yönelik eleştiri yapanların aynı silanları ellerinde tutuyor olmasına anlam veremiyoruz. Doğruyu hakkı söylemeye her zaman devam edeceğiz.

DIŞ POLİTİKA NORMALLEŞİYOR

Türkiye'nin dış politikası yön değiştirmiyor, normalleşiyor. İşte Suriye ve Irak ile olan ilişkiler.. Birçok bakanımızla Irak'a gittik. Böyle bir dönemde. Niye komşularla ilişkileri normalleştirelim diye.. Avrupa ile ilişkiler 31 Temmuz 1959'ta başladı. 17 Aralık 2004 tarihine kadar somut ilerleme olmadı. Ama biz masaya oturduk ve en azından müzakere sürecini başlattık. 11 fasılda açma yapıldı bir tanesini kapattık. Tüm haksız uygulamalara rağmen katılım sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz. Batı ile ilişkilerimiz doğuya güneye kuzeye sırt çevirmemiz anlamına gelmez. Türkiye İslam dünyasına kuzey Afrika'ya Türk cumhuriyetlerine sırt çevirebilir mi? Hem batılı ülkelere demir atmış hem de D-8 gibi ülkelerle işbirliği yapılyoruz.

MALUM KORO SESİNİ YÜKSELTİYOR

Türkiye'yi batıya mahkum gibi gösterenler Türkiye'yi içine kapatmak isteyenlerden başkaları değildir. Bu vizyonsuzluktur, hazımsızlıktır. Türkiye İran ile ortadoğu ile ilişkilerini normalleştirmek için adım attığında malum koro sesini yükseltyor. Belli kavramların ifade ediliyor. Araplar bizi arkadan vurdu diyorlar. Ne diyorlar yeşil sermaye bu itirazları hep görüyorum. Ortadoğu ülkelerinin batılı ülkelerdeki yatırımı trilyon dolarlara ulaştı. Bunun arkasında başka odaklar var diye görüyorum.

ANTİ ZEMİTİZMİ İLAN EDEN İLK BENİM

Orada 1500 savunmasız yavru öldürüldü. İki de bir söyledikleri şu. Efendim onlar bize füze attı. İki tane üç tane.. Siz kaç tane öldürdünüz. Siz sahilde bir aileyi yok ettiniz. Beni İsrail karşıtı olarak gösteriyorlar. Anti semitizmin insanlık suçu olduğunu ilan eden ilk benim. Aynı şekilde İslamifobiayı da kayıtlara girmemiz gerekir dedik. Dinimizin anlamı barıştır. Barışı emreden dinimiz terörle bir tutulamaz.

MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Filistinli vatandaşlar sağlık ocaklarını yeniden inşa edemiyor. Emin olun bu barışın yolu değildir." Ben söyleseydim malum dünya feryat edecekti. Bu sözlerin sahibi BM Genel Sekreteri Baki Mun söylüyor. Kime söylüyor? Musevi cemaatine söylüyor. Bu gerçekler dile getirildi diye BM'nin ekseni mi kaydı? Türkiye gündemi belirlenen ülke değil belirleyen ülkedir. Kendisine rota çizilen ülke değil rota çizen ülkedir. Savunmasız insanların öldürülmesine karşı çıkacağız. Hangi dinden olursa olsun. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.

PROVOKASYONLAR OLACAK DEDİK

Çelik gibi sinirlere sahip olmamız gerekiyor şeklinde uyarılarda bulunduk. Provokasyonların olacağını söyledik. Habur'da yaşana sorumsuz tavır ülkenin diğer kesimlerinde tahrike zemin hazırlamıştır. Demokratik açılımdan kasıt ne? Öncelikli sorun terör sorunu. Partimizi kurduğumuzda basın açıklamasında üç kırmızı çizgimizi açıkladık. Bölgesel milliyetçilik bizim iktidar döneminde kalktı. Güneydoğu'ya Karadeniz'e görülmemiş yatırımlar yapıldı. Enerjinin olmadığı köy kalmayacak dedik.

DEVLET BAHÇELİ'YE ÇOK AĞIR GÖNDERMELER BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

KANDAN BESLENİYORLAR

Bu alanda sözü olabilecek herkesle koordinatör bakanımız görüştü. Alıcıyız almaya devam yeter ki bu sorunu minimize edelim. Bazı çevreler kandan besleniyor. Kimileri Kürt kardeşlerimizi istismar ediyor kimileri de Türk kardeşlerimizin hassasiyetlerini istismar ediyor.

MHP ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN NE YAPTI?

MHP, DSP, ANAP koalisyonu benim şehidime gazime kaçtane yasa çıkardı? Birde bizim yaptıklarımıza bakarız. Hiçbir dönemde verilmemiş hakları bizler verdik. İstiklal marşı şairi merhum Mehmet akif ersoy’un şu dizeleri ruhumuzu ayakta tutan dizelerdir. Biz bundan sapma yapmadık.

Erdoğan daha sonra Akif'ten İstiklal Marşı'ndan iki kıta okudu.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

MHP DAĞA ÇIKACAKMIŞ BUYURSUN ÇIKSIN

Bizi terörist başı ile kolkala gösteren önce terörist başını bu ülkeye getirdikten sonra şu ana kadar süreci işleten kişi olduğunu burada ifade etmek durumundayım. AK Parti illegal örgütlerle hiçbir zaman masaya oturmamaşmıştır, oturmaz. MHP dağa çıkacakmış buyursun çıksın. Dağda olanlar bellidir.

SABIR VE SAĞDUYU TELKİN EDİYORUM

Demokraside erken seçime gitmek acziyettir. Yüzde 65 ile seçime gideceksin bunu millete nasıl anlatacaksın. Kriz ülkeyi teğet geçti. Sözü olanlar ne diyor? Türkiye bu sereci en iyi şekilde atlattı. Türkiye'nin kredi notunu artırmaya başladı. Terör baronları silah tüccarları ellerini ovuşturuyor. Bunlar gençlerimizin kanından istismar ediyor. Gazi kardeşim madalyasını yere atarsa terör tacirlerini sevindirir. Sabır, sağduyu telkin ediyorum

DİYAKAKIRSPORLU YÖNETİCİLERE ÇAĞRI

Birileri ırkçı sloganlarla kardeşler arasında fitne sokmaya gayret ediyorlar. Kimse dostluk vesilyesi olan sporu kendi siyasetlerine alet etmesinler. Ayrımcılık içine grimesin. Bir avuç kendini bilmesin adını şehre mal etmek asla doğru değildir. Diyarbakır yöneticilerine sesleniyorum. Lüfen hissi değil serinkanlı düşünmeli. Kayseri'de Fenerbahçe berasbere kaldı feryat mı edelim. Sakın ha böyle bir yanlıyın içine düşmeyin. Aramıza istismarcıların sızmazına izin vermeyeceğiz.

AÇILIMDA SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Demokratik açılımda sonuna kadar gideceğiz. Burada taviz yok. Birinin emriyle değil 221. maddeden istifadeyle silaha bulaşmamış varsa gelsin diyoruz. Onları terörist olarak görmüyoruz görmek istemiyoruz. Bu süreç büyük

AŞI KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNDÜ

Aşı konusunda Sağlık Bakanı ile aynı düşünmüyorum. Muhakkak yaptırmanız gerekir diye bir kampanya yanlış. Siyasi irade olarak amacımız isteğe bağlı hale getirmektir. Arzu edenlere ücretsiz yapılıyor. Tedbirlerini aldık.