BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Diyarbakırspor kararını verdi

Diyarbakırspor Başkanı Sümer, 2-1 yenildikleri Gaziantepspor maçından sonra ligden çekilme kararı aldıkları söylemişti. Son karar verildi;

Abone ol

Diyarbakırspor Kulubü Başkanı'nın Gaziantepspor maçından sonra "ligden çekilme kararı aldık" sözleri ile başlayan kriz bugün sona erdi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırspor'un bu pazar günü oynanacak Galatasaray maçına çıkacağını açıkladı.

 BAYDEMİR: "YANINIZDAYIZ. ÇEKİLME İÇİN ERKEN"

Günün ilk gelişmesi  sabah Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in devreye girmesiyle yaşandı.

Diyarbakırspor'un Bursaspor'dan sonra Gaziantepspor'la oynadığı maçta ırkçı ve ayrımcı uygulamalara maruz kaldığı gerekçesiyle bu hafta Galatasaray'la yapılacak karşılaşmaya çıkmama kararı alan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve Basın Sözcüsü Suat Önen,  DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

DİSKİ Spor Kulüp Başkanı İhsan Uğur ve Meclis Üyesi Metin Kılavuz ile birlikte Diyarbakırspor Kulüp yöneticilerini kabul eden Baydemir yaşananları, "Sporun ruhuna aykırı ve Diyarbakır kimliğine saldırı" olarak değerlendirdi. Sorumlu olan kurumlara, sorumluluklarının gereğini yerine getirme çağrısı yapan Baydemir, bu tür ırkçı yaklaşımları FİFA gündemine taşınması önerisinde bulundu.

Kulübün içinde bulunduğu insani ve duygu yoğunluğunu anlayışla karşıladıklarını söyleyen Baydemir, "Çekilmek için de çok erken olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Temennilerinin kulüp yönetiminin bu söylem ve kararını bir kez daha gözden geçirmesi olduğunu ifade eden Baydemir, hem hukuki ve kamusal anlamda kulüp ve kentin hakkının aranması gerektiğini söyledi.

Baydemir Anakent Belediyesi olarak, kişi ve taraftar olarak kendisinin de Diyarbakırspor'un yanında olacaklarını belirterek, "Yine DİSKİ Spor Kulüp Başkanımız aynı duygularla kulübümüzün yanında olacaktır. Duygu yoğunluğunu anlıyoruz, anlaşılır buluyoruz, herkesin de anlaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN SÜMER: "ENDİŞEMİZ SÜRÜYOR"
Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer de her deplasmanda maçın ilk dakikasında son dakikasına kadar ırkçı tezahüratların olduğunu söyledi.

Deplasmanda atılan ırkçı sloganların futbolcular üzerinde psikolojik etki bıraktığını belirten Sümer, "Ben kulüp başkanı olarak ciddi rahatsızlık duyuyorum" diyerek endişeli olduklarını dile getirdi