BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çakara göre bu iş zibidilerin işi

Canlı yayında telefonun öbür ucunda Ercan Saatçi vardı. Konu küfürlü kaset olayıydı. Ahmet Çakar aynen böyle sordu...

Abone ol

Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörü Ercan Saatçi, canlı yayına bağlanıp isyan etti... Kasedin yayınlanmasını "alçaklık" olarak niteleyen Saatçi, "ibret olacaksa Taksim'de asın beni" dedi.

Gazeteciler.com'un haberine göre, Ahmet Çakar'ın telefon bağlantısındaki bir soruda kullandığı uslüp  rahatsız ediciydi. Çakar, Ercan Saatçi'ye "Bunu 2-3 tane zibidi mi piyasaya servis etti yoksa planlı daha üst düzey birileri tarafından mı verildi" diye sordu. Ercan Saatçi soruya yanıt vermemeyi tercih etti.


Ercan Saatçi dün akşam Kanaltürk’deki ‘Son Kale’ programına telefonla bağlandı. "Bu yapılanlar herkesin başına gelebilir" diyen Saatçi, "Alçakça bir durum. Bu dönemde görüntülerin basına sızdırılması manidardır. Beşiktaşlı sanatçı olsun Fenerbahçeli spor yazarı da olsa yapılması alçakçadır" dedi.

"Mağdur edildiğine inanan" Ercan Saatçi, "Bütün taşları başıma atın, ibret olacaksa Taksim Meydanı’nda beni asın, ne diyeyem" diye konuştu. 

ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM

Ercan Saatçi canlı yayında da Galatasaraylılardan özür diledi; "Ben bu görüntüleri internette görünce kendimden çok utandım. Hatırlamıyordum bile bu görüntüleri. Bunun için hem ailemden hem Galatasaraylılardan çok özür diliyorum".

Kendisinin mağdur edildiğini öne süren Ercan Saatçi, "üzüntü verici bir sahne ile karşı karşıya olduğunu" söyledi... Mahremiyet alanlarının ne kadar daraldığına dikkat çeken Saatçi, "Artık bunları sorgulamalıyız" diye konuştu.

EVET BEN GAZETECİYİM

Ercan Saatçi, Hürriyet gazetesinin spor koordinatörlüğünü yapmasına dair eleştirilere ise "Bulunduğum görevden dolayı son derece rahatım. Yazıişlerine oturduğum an sırtımda forma filan olmuyor. Aynası iştir kişinin. Ama daha fırsat tanınmadan böyle bir linç kampanyasının başlatılması beni üzüyor. Taraf olursam zaten gazete yönetimi müdahale eder" yanıtını verdi.  "Peki siz gazeteci misiniz, kendinizi gazeteci olarak görüyor musunuz" sorusuna da "evet ben gazeteciyim" sözleriyle cevap verdi.

"Ertuğrul Özkök ile arasında bir diyalog geçti mi gazete yönetimi ne dedi" sorularına ise "Ben bu konuda hiç bir yorum yapmam. Hürriyet gazetesinin yönetimi gayet profesyonel, ben olmazsam bir başkası gelir " dedi.

AZİZ BEY BENİ ŞİKAYET ETTİ

Ercan Saatçi, fanatik taraftarlık mevzusuna da "Fenerbahçe divan kurulunun son toplantısında "Aziz bey beni şikayet etti. Yaptığımız haberlerden dolayı. Ben objektif habercilik yaptığıma inanıyorum" sözleri ile cevap verdi.

REHA MUHTAR; BU AÇIKÇA TUZAK

Reha Muhtar ise Ercan Saatçi'ye tuzak kurulduğunu söyledi. Muhtar, "Bu gizli kamera değil. Bu alenen sizi ketenpereye getirip, özel konuşmanızdaki suç olmayan unsuru mahremiyetin ihlali var. Bu açıkça tuzaktır" dedi.

İKİNCİ BİR KASET DAHA VAR

Reha Muhtar, bir de iddia ortaya attı. İddiasına göre Ercan Saatçi'yle ilgili bir kaset daha var. Yakında o da yayınlanacak. Ercan Saatçi'nin o kasetinin ise Fenerbahçe kutlamaları sırasında çekildiği öne sürüldü.