BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.479,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan balkon konuşmasında cemaate savaş ilan etti

Başbakan Erdoğan, Ankara AK Parti Genel Merkezi'nde seçim sonrası balkon konuşmasını yaptı. Cemaate resmen savaş ilan etti.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezinde balkon konuşması yaptı.

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan büyük kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, cemaate resmen savaş ilan etti. Seçimlerden bir kaç gün önce internete düşen Suriye kasetini hatırlatan Erdoğan, "Kaçanlar kaçtı... Yarından sonra herkes bunun hesabını verecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime ilişkin oy sayımı devam ederken AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Başbakan Erdoğan, genel merkez önünde bekleyen kalabalığı selamladı. Erdoğan’ı eşi Emine Erdoğan, ile oğlu Bilal ve kızı Sümeyye yalnız bırakmadı. Erdoğan’ın konuşmasından önce Uğur Işılak Ak Parti için yazdığı şarkıyı söyledi.

Erdoğan konuşmasına Türkiye'de ve dünyada AK Parti'ye destek verenlere teşekkür ederek başladı. Erdoğan'ın konuşması "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganlarıyla kesiliyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

En büyük teşekkürü bu aziz millet hak ediyor. Siz yeni Türkiye'nin İstiklal mücadelesine sahip çıktınız. Her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize, geleceğinize, partinize, Başbakanınıza sahip çıktınız. Hepinize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Bugün 30 Mart... Ne dediler 25 Mart'ta kaos dediler. Neydi o kaos bu milletin, bu devletin ulusal güvenliğine müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olanları bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Ben aylardır nediyordum. Bunların inine gireceğiz, inine...

BİZ BURADAYIZ!

Bana soruyarlar. Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz?

Muhalefet liderlerine niye sormuyorsunuz? Sizde balkon konuşması yapacak mısınız diye? Bunların böyle derdi yok. Yarın ne diyecekler? Söyliyim ben 'Biz kazandık!"

Her ne kadar 27-28- 30 da alsalar biz kazandık diyecekler. Hayatları böyle geçti. Bu kardeşiniz ne dedi? Birinci parti olamazsak genel başkanlığı bırakırım dedim. Zira siyaset onur ister, asillik ister. Makamı zenginleştiremiyorsanız orada oturmayın, bırakın gidin.

Millet bugün Türkiye'ye dünyaya bir mesaj verdi: BİZ BURADAYIZ!

Türk milleti geçilmez dedi, bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi.

Biz TC'yi sokakta bulmadık, bu vatanı sokakta bulmadık.

İNLERİNE GİRECEĞİZ... BUNUN HESABINI ÖDEYECEKLER

Bu şehitlerin kanıyla yoğurulmuş toprakları biz Pensilvanya'ya yada buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Yarından itibaren... Şuanda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bunların inlerine gireceğiz. Bunun hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Suriye bizimle savaş halinde. 74 kardeşimizi sehit ettiler. Şuan da Süleyman Şah türbesi bizim topraklarımızdır. Oraya olan her saldırı bize yapılan saldırıdır. Bu hainler bu görüşmeyi dinliyor, sonra da dünyaya servis ediyorlar.

Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç... Haşhaşi eserleri de prim yapmaya başladı niye iyi tanımak istiyorlar bunları.

Aziz milletin verdiği çok önemli bir mesaj var. Siyaset dışı yollardan siyasetin belirlenmesine itirazını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir.

Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir, Montaj, kaset siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik, projesiz siyaset bugün kaybetmiştir.

Ey genel müdür... Ey güya genel başkan...

OSMANLI ŞAMARI YEDİLER

Kasetler olmasa siz ne konuşacaktınız bu seçimlerde. Biz proje konuştuk onlar yalan, fitne fesat konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetçi odakların hertürlü odaklar milletten Osmanlı şamarı yemiştir. Kibir, gurur kaybetmiştir. Milletini küçümseyen, millete hakaretler yapan kibir sandıkta yenilmiştir.

EY Pensilvanya buradaki sermaye, medya... Hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız ne oldu? Sandıkta bugün irade kazandı

21. yüzyılda 2014 Türkiye'sinde halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu? Halk, millet burada.

Şimdi siz neredesiniz? Montaj iftira siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Kimin ne meselesi varsa bunu artık siyasetle, sandıkla çözme yoluna gitmelidir.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Muhalefet partilerine açık çağrı yapıyorum. Bu seçim sonrası tüm boyutlarıyla sonuçları değerlendireceğiz. Bunu niye biz 50-60 yapamadık bunu konuşacağız. Bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra sizlerle beraber yolumuza eksikliklerimizi giderip devam edeceğiz. Ama muhalefetin böyle derdi yok. Onlar hazırlıksız yakalanıyorlar.

Bize oy verenin de vermeyenin de mesajını samimiyetle değerlendireceğiz.

Neye üzüldüm biliyor musunuz? Şahsıma yapılan iftiraların hepsini bir kenara koyuyorum. Dışişlerindeki bu olaydan sonra muhalefetin bir tek açıklamasını duydunuz mu? Bu casusluktur bu ihanettir biz iktidarın yanındayız diyebildiler mi? Buradan bile birşey bekliyorlardı. 25'inden sonra kaos dedikleri buydu. Ekonomi çöktü mü? Ekonomide de güçleneceğiz. Daha güçlü demokrasiyi geçireceğiz.

Sadece iktidarın Türkiye'yi kucaklaması yetmiyor. Krizden beslenen muhalefet ülkeye fayda getirmiyor. Kibirli, aşağılayıcı siyaset muhalefet partilerinde yok olmalıdır. Muhalefet partilerinin liderleri aynaya bakıp, kendilerini yenilemeliler.

40 ÇÜRÜK YUMURTA...

Adeta AK Parti'nin karşısında kamplaştılar. Ne oldu? 40 çürük yumurta 1 sağlam yumurta etmez!

Adı konulmamış ittifakları gördük. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Yeni sayfada ey muhalefet... ey muhalefete gönül veren vatandaşlarım. Türkiye'nin menfaati hep yukarıda olsun. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık kaybetsin. Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim.

Türkiye'ye saldıranlar bugün hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu millete ihanet eden taşeronlar bu milletin ne kadar aziz ne kadar kahraman olduğunu bir kez daha gördü.

Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür.

Bu millet ümmetin umududur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın. Her tür tuzağa karşı korusun diye dua ediyorum.

Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktum ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu daa devam edecek.

İnşallah ay yıldızlı bayrağımız bu dünyanın umudu olarak en yüksek burçlarda yer alacak.

Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama artık bunları hukuk içinde temizlemek zamanı gelmiştir. Rabbime şükürler olsun ki bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini nail etti. Bundan sonra da bu can bu tende oldukça, hangi emanet üzerime yüklenirse ona sahip çıkacağız. Son nefesimize kadar bayrağımızı yüceltme amacında olacağız.

KİMSE ÜZÜLMESİN TÜRKİYE KAZANDI

77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün 77 milyon bir ve beraber olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün barışı savunan Türkiye kazanmıştır. Bugün 2023 hedefleri, çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci kazanmıştır.

77 milyon içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Bize küfretmiş, hakaret etmiş olabilirler. Darbe girişimleri kaybetmiştir, ihanet kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Dudaklarından duaları düşmeyen dedelere, ninelere, gençlere, çocuklara, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum.

Bize güvenen, inanan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Zaferimizi kutlu ve mübarek olsun.