BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı Erzurum için iddialıydı

Cemaatin Gülen'e yönelik sert sözler nedeniyle AK Parti'nin Erzurum'da kaybedeceği beklentisi hüsranla sonuçlandı

Abone ol

AK Parti Gülen'in memleketi Erzurum'u adeta sildi süpürdü. İktidar partisi yüzde 59 oy alırken, en yakın rakibi MHP'li aday yüzde 29 oyda kaldı.

Sonucu en çok merak edilen iller arasında Erzurum da vardı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da memleketi olan Erzurum'da hemşehrisi Fethullah Gülen'e yüklenmiş ve "sen kimsin" diye çıkışmıştı.

İşte o ateşli konuşma Zaman yazarlarının dilinden düşmedi. Yazar Bülent Korucu 28 Ocak tarihli "MHP’ye Erzurum’da Efkan Ala piyangosu" başlıklı yazısında bakın ne yazıyordu:

BÜLENT KORUCU: ERZURUM BU HAKARETİ CEVAPSIZ BIRAKMAZ

"İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın AK Parti’nin kampanyasını ‘defecte’ ettiğini düşünüyorum. Biraz iddialı olacak ama MHP’nin bu konuşmayı ulaşabildiği kadar çok insana dinletmesi halinde avantaj sağlayacağını sanıyorum. Altyazı ile konuşma metni ekrana yansıtılarak videonun Erzurum halkına ulaştırılması MHP’nin lehine olur. Ailesi orada yaşayan ve senede birkaç sefer giderek sokaklarını arşınlayan biri olarak söylüyorum; Erzurum bu hakareti cevapsız bırakmaz. Erzurum AK Parti’de çok samimi dostlarım var. Ama dost acı söyler, o konuşma işlerini epey zorlaştıracak. Bunu nasıl telafi edeceklerine kafa yormaları gerekecek."