BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan artık balkon konuşması yapamaz!

Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden sonra yaptığı balkon konuşmaları meşhurdu. Zaman yazarına göre bu seçimden sonra o konuşma olmayacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası yaptığı balkon konuşmaları gelenek haline geldi. Peki 30 Mart'tan Erdoğan zaferle çıkarsa eniden balkan konuşması yapar mı? Zaman si yazarı Mehmet Kamış'a göre Erdoğan bu konuşmayı kendisi de yapmak istemez.

Peki bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir konuşma yapabilir mi? “Bize oy veren ya da vermeyen bütün vatandaşlar sizi anlıyoruz, hassasiyetlerinizi, kaygılarınızı ve korkularınızı anlıyoruz. Biz de o hassasiyetlerinize göre hareket edeceğiz.” diyebilir mi? Bu sözleri söylese de inandırıcı olabilir mi?

Benim kanaatim odur ki, Başbakan böyle bir konuşmayı kendisi de yapmaz. Çünkü

BALKON KONUŞMASI

“Milletimizden aldığımız bu güçlü yetkinin sorumluluğunu bütün ağırlığıyla omuzlarımızda hissediyoruz. Demokratik tercihini AK Parti’den yana kullanmayan değerli vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum, sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum.

Lütfen müsterih olun, kime oy vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihlerinizi de demokratik hayatımızın zenginliği olarak görüyoruz.

Demokrasi, çoğulculuk içerisinde farklı siyasi tercihlerin rekabetini esas alan rejimdir. Seçimlerden daha güçlü bir şekilde çıkan parti olarak bu zenginliği korumak her şeyden önce bizim görevimizdir, rahat olunuz, çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Türkiye’nin başbakanı olmaktan çoktan vazgeçti. Önce kendi partisinin başbakanı haline geldi, daha sonra da parti içinde bir kliğin başbakanı olmayı tercih etti.

HER ŞEYE SAVAŞ AÇTI!

Bugün sadece o oligarşik kliğin söylediklerine inanan ve onun haricindeki her şeye ve herkese savaş açmış bir başbakan durumunda.

Tayyip Erdoğan da 12 Haziran’dan sonra başta kendi partisinin yöneticileri olmak üzere herkesi söz ve eylemleriyle itibarsızlaştırdı. Gezi olaylarının başlangıcını hatırlayın.

Olay bir ağaç meselesi iken ve ‘AVM yapmayın, bu ağaçları da kesmeyin’ diye son derece masum bir istek halindeyken elinin tersiyle ittirir gibi yaparak ‘biz kararımızı verdik’ sözünü etmesi insanları zıvanadan çıkardı. Bu tür davranışları son iki buçuk üç yıl içinde o kadar çok yaptı ki, ülkede başbakan yardımcısı olmakla bir dairede şef olmak arasında neredeyse fark kalmadı. Bununla birlikte milyonlarca insanın herhangi bir konudaki talebi veya isteğinin de kendi talebinin yanında bir kıymeti kalmadı. Son süreçte kendisi ve birkaç danışmanından başka herkesi değersizleştirmeye kalkıştı.

Bu yüzden Tayyip Erdoğan, artık balkon konuşması yapacak ve bütün Türkiye’yi kucaklayacak durumda değil.